Prosjekt Henriette

Prosjekt Henriette i påska

Hva Prosjekt Henriette i påska gjelder, så holder vi på tradisjonene. Også i år blir det småkakespesial her på bloggen i påskeuka!

En tradisjon

Vi er på full fart inn i påskehøytiden. Med det tar vi også for tredje gang med oss Prosjekt Henriette inn i påska. Ja, for kan vi egentlig la være?

Citronkaker til påske. Prosjekt Henriette Påskespesial Stor Kokebok av Henriette Schønberg Erken

«Nei!» var det klare svaret da jeg luftet spørsmålet her hjemme forleden dag. «Jeg vil gjerne ha småkaker!» sa veslebonden med overbevisning. «Klart vi må det!»

Ja, for det har jo blitt en tradisjon gjennom Prosjekt Henriette, det, at vi i påska har småkaker i matboden. Litt kaffegodt å by når noen kommer innom eller når vi selv har lyst på noe godt uten å skulle gå banans i påskeegget.

I høst lå mine småkaker på den Henriette Schønberg Erkens sølvfat!
Det store øyeblikket kan du lese om HER

Prosjekt Henriette i påska

Her på bloggen vil Prosjekt Henriette derfor i påska gå som prosjektet har gjort det de to siste årene. Mandag til torsdag vil det deles én ny oppskrift på småkaker hver dag.

Ja, for det er småkaker det dreier seg om, denne påsketradisjonen i Prosjekt Henriette. Det hele begynte vel egentlig som en kombinasjon av nysgjerrighet og nostalgi. Lest mellom linjene i annen litteratur, har jeg skjønt at småkakene i sin tid hadde en helt annen plass i kjøkkenet enn i dag. Og, når Henriette Schønberg Erken også har viet et helt kapittel til småkaker, så måtte det jo være noe i det? Noe smakfullt, ikke minst.

Havremakroner fra Stor Kokebok, Henriette Schønberg Erken. Kaffe, Bøgenæs, hvile, påske.

Vil du lese om tidligere påskers Prosjekt Henriette?
Du finner det HER og HER

Jeg har vel egentlig lovet meg selv å la småkakene få sin renessanse utenfor påsken også, men i det stykket har jeg kommet litt til kort. Det setter jeg for øvrig på kontoen til renoveringsprosjektet og tiden jeg har hatt til rådighet. Dog skal jeg nytte tiden godt nå i påsken, for småkaker er jo så godt!

Forslag mottas med takk

Ja, for det har vi fått bekreftet i Prosjekt Henriette i påska tidligere år. Min personlige favoritt har nok vært havremakroner, men det er mye som har fått ben å gå på der, altså!

Dette har vi bakt tidligere år:

Appelsinkaker
Havremakroner
Madeleines
Kanelkaker
Amtmanninnens kjeks
Citronkaker
Jødekaker
Kaffekaker
Eggehvitekaker

Nå er jo det store spørsmålet: Hvilke småkaker skal vi bake i Prosjekt Henriette i påska i år? Jeg har ikke bestemt meg enda. Forslag mottas med takk om du vil bidra. Det eneste kriteriet er, selvsagt, at det er en av småkakene i Stor Kokebok.

Påskebakst i Prosjekt Henriette, Stor Kokebok Henriette Schønberg Erken

Årets fire slag vil altså dukke opp på løpende bånd fra og med mandag her på bloggen. Det blir, med andre ord, innhold litt utenom det vanlige noen dager, men så er det da også påskeferie. Husk forresten at du kan abonnere på bloggen eller godta varsler fra siden, da er du sikker på ikke å gå glipp av oppskriftene når de kommer!

Jødekaker fra Henriette schønberg Erkens Stor Kokebok i Prosjekt Henriette i påska

Er du kakesugen, men har ikke tålmodighet til å vente helt til uka? Da foreslår jeg at du velger deg noe godt fra lista over. Der er det mye godt, men skal du ha ett hett tips (utover havremakronene), så kjør på med appelsinkakene. De er perfekt påskekos! Men: Glem endelig ikke reglene for småkakebaking!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooklinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 38 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics