Menneskefolket

Velkommen til Fjellborg – gården som ikke er noen gård!

Husmora bor jo ikke på Fjellborg helt alene. I tillegg til både høner, griser, en kanin og en grå jaguar, som du kan lese mer om HER, bor det på Fjellborg en familie på fem. Er du nysgjerrig på hvem vi er? Her får du bli litt bedre kjent med oss:

Vi setter stor pris på om dere som kjenner oss, lar være å bruke (særlig) barnas fulle navn i forbindelse med Hverdagen på Fjellborg.

Husmora

Husmora på Fjellborg

Camilla er den 36 år gamle husmora på Fjellborg. Det er hun som står bak Hverdagen på Fjellborg, og Fjellborg er også hennes barndomshjem. Hun er utdannet innen økonomi og administrasjon, men kroppen spiller ikke helt på lag med ungdommens framtidsdrømmer og utdannelse. Husmortilværelsen har likevel vist seg å by på mye spennende, og det er takket være husmoras nysgjerrighet og lærelyst at Hverdagen på Fjellborg har sett dagens lys. Om husmora kort skal oppsummeres med tre ord, kan det nevnes at hun er ekstremt teoretisk anlagt, nokså gammelmodig, men også barnlig.

Husbonden

Husbonden

Husbonden er 36 år gammel, og som husmoras mann en akseptert innflytter i bygda. Om husbonden kan mangt og meget sies, men folks førsteinntrykk er som regel «oj så høy du er!». Det er forsåvidt korrekt observert også, dét, med mannens to strake meter fra storetå til isse. Av yrke er han tømrer, og med det som bakgrunn, er han en skikkelig handymann. Til tross for trælete hender og alt for små forklær, prøver han seg gjerne frem på kjøkkenet når lysten er der, og det er den stort sett så lenge han ikke må belemres med rydningsarbeidet i etterkant. En friluftslivets mann, som trives absolutt best når han kan være ute og arbe’.

Veslekæll

Veslekæll

Veslekæll (2011) er familiens stolte storebror. Med tålmodighet og omsorg er det en oppgave han tar på aller største alvor, og også dyrene på Fjellborg nyter godt av hans godhet for dem han omgir seg med. Også veslekæll trives godt i friluft, og som ivrig speider trives han aller best med fullpakket sekk og under åpen himmel. Han er ikke redd for å ta i et tak, og syns at griseslakt er et av årets store høydepunkt her på Fjellborg.

Veslebonden

Gråtass veslebonden

Veslebonden (2014) er født med motorolje i årene, og har kun én interesse her i livet: Kjøretøy! Det er det eneste det dreier seg om fra tidlig morgen til sene kveld, og gjerne litt midt på natten også dersom anledningen bryr seg. Han kan gjenkjenne en traktor på mils avstand, og kjenner igjen menneskene han møter på hva slags bil de har. Også veslebonden er speidergutt, men syns at en traktor er vel så viktig som soveposen når tursekken skal pakkes. Så lenge han har noe med hjul å sysselsette seg med, er livet bare fryd. Dog syns han at pappas gamle Fiat skulle vært byttet med en mer stillegående John Deere. Eller Valtra.

Veslebror

Veslebror og Løvetann

Veslebror (2019) er familiens yngste, og kom til verden en snørik februardag. Som minstemann i en familie på fem, er det slettes ingen latmannstilværelse å være baby. Da må man bare henge på, enten det betyr å sove utendørs, trave rundt i skauen, dra på elva eller å kjøre traktor. Så liker han da også at det skjer noe! Han sysselsettes best når han plasseres foran en innhegning med kyllinger, eller når han får være med i storebrødrenes lek. I likhet med storebrødrene er også han speider, for her gjør vi ikke forskjell!

%d bloggere liker dette: