Menneskefolket

Velkommen til Fjellborg – gården som ikke er noen gård! Her får du møte menneskefolket på Fjellborg. Ja, for husmora bor jo ikke på Fjellborg helt alene.

I tillegg til både høner, griser, bier og to pusekatter, som du kan lese mer om HER, bor det på Fjellborg en familie på fem. Er du nysgjerrig på hvem vi er? Her får du bli litt bedre kjent med oss:

Vi setter stor pris på om dere som kjenner oss, lar være å bruke (særlig) barnas fulle navn i forbindelse med Hverdagen på Fjellborg.

Husmora

Husmora på Fjellborg

Camilla er den 36 år gamle husmora på Fjellborg. Det er hun som står bak Hverdagen på Fjellborg, og Fjellborg er også hennes barndomshjem. Hun er utdannet innen økonomi og administrasjon, men kroppen spiller ikke helt på lag med ungdommens framtidsdrømmer og utdannelse. Husmortilværelsen har likevel vist seg å by på mye spennende. Det er takket være husmoras nysgjerrighet og lærelyst at Hverdagen på Fjellborg har sett dagens lys. Om husmora kort skal oppsummeres med tre ord, kan det nevnes at hun er ekstremt teoretisk anlagt, nokså gammelmodig, men også barnlig.

Husbonden

Husbonden er 37 år gammel, og som husmoras mann en akseptert innflytter i bygda. Om husbonden kan mangt og meget sies, men folks førsteinntrykk er som regel «oj, så høy du er!». Det er forsåvidt korrekt observert også, dét, med mannens to strake meter fra storetå til isse. Han er utdannet tømrer, og med det som bakgrunn, er han en skikkelig handymann. Når han ikke slakter gris eller er opptatt som speiderleder, selger og monterer han trapper i sitt eget firma, Fagtrapp Østfold. Han er snill som dagen er lang, fagmann til fingerspissene og et oppkomme av gode løsninger.

Veslekæll

Vi arbeider en dag i uka

Veslekæll (2011) er familiens stolte storebror. Med tålmodighet og omsorg er det en oppgave han tar på aller største alvor, og også dyrene på Fjellborg nyter godt av hans godhet for dem han omgir seg med. Veslekæll trives godt i friluft, og som ivrig speider trives han aller best med fullpakket sekk og under åpen himmel. Han er ikke redd for å ta i et tak, og syns at griseslakt er et av årets store høydepunkt her på Fjellborg.

Veslebonden

Den femte ferieuka: Veslebonden på ælva i Tunejolla Det var jo ikke slik det skulle bli

Veslebonden (2014) er født med motorolje i årene, og har kun én interesse her i livet: Kjøretøy! Det er det eneste det dreier seg om fra tidlig morgen til sene kveld, og gjerne litt midt på natten også dersom anledningen bryr seg. Han kan gjenkjenne en traktor på mils avstand, og kjenner igjen menneskene han møter på hva slags bil de har. Også veslebonden er speidergutt, men syns at en lekebil er vel så viktig som soveposen når tursekken skal pakkes. Så lenge han har noe med hjul å sysselsette seg med, er livet bare fryd. Dog syns han at pappas gamle Fiat skulle vært byttet med en mer stillegående John Deere. Eller Valtra.

Veslebror

Veslebror skryter av Muusi som har fått så fine kattunger

Veslebror (2019) er familiens minste lillebror. Han lever fra morgen til kveld; det er få som har samme appetitt på livet som veslebror. Kan hende en effekt av at han er den i familien som har tatt mest ansvar for å sjekke at Murphys lov faktisk holder vann. Hans egenrådighet kjenner intet sidestykke, og han har et hjerte av gull. Ingen tilbyr seg oftere å hjelpe enn ham! I likhet med storebrødrene er også han en ivrig speider, og ja: Også veslebror liker traktor!

Verified by ExactMetrics