Prosjekt Henriette

Kanelkaker

Kanelkaker lukter godt og smaker godt. Raske og enkle å lage er de også. Vil du ha oppskrift? Du får den her!

Godt og enkelt

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Jeg liker det enkle. Kan hende er det også derfor jeg liker kanelkaker så godt? De er enkle!

Kanelkaker fra Stor Kokebok, Henriette Schønberg Erken

Ikke krever de mange ingrediensene og ikke krever de videre innsats på kjøkkenet. I tillegg er de, takket være kanelen, rike på smak. Hva mer kan man egentlig kreve av en småkake?

Skulle det være noe, så må det være at det lukter i kjøkkenet så tennene løper i vann når det bakes. Men jammen, kanelkakene leverer der også!

La oss bare komme til poenget med det samme, hva?

Kanelkaker

Du trenger

½ kg hvetemel
½ kg sukker
6 egg
2 toppede teskjeer kanel
1 teskje bakepulver

Slik lager du kanelkaker

Sukker og egg vispes 20 minutter; det øvrige tilsettes, bakepulveret utrørt i melet. Settes med teskje på smurt plate og stekes gulbrune.

«Stekes gulbrune»: Jeg stekte kanelkakene på 220° med over- og undervarme i 7-8 minutter. Husk at steketid varierer med både stekeovn og størrelse på kakene.

Velbekomme

Veslebonden var ikke i tvil: Kanelkaker var hans definitive favoritt! Og jammen fikk de ikke ben å gå på, disse også.

Kanelkaker fra Stor Kokebok, Henriette Schønberg Erken

Nå var jo disse bakt til påske her hos oss, men jeg tror nok disse skal komme i boks ved flere anledninger. Det er ikke utenkelig at de også vil bli et slags forspill til julebaksten i mørke høstkvelder når lengselen etter jul begynner å melde seg. Det er jo noe med duften og smaken av kanel.

Skjønt, det spørs vel om vi kommer så langt ut på året før de må bakes på nytt. Kjenner jeg flokken min godt nok, så blir kanelkakene etterspurt lenge før den tid. Og, siden de er både enkle og gode, så får de vel få sin vilje, da?

Kanelkaker fra Stor Kokebok, Henriette Schønberg Erken

Dette innlegget er en del av Prosjekt Henriette Påskespesial:
Småkaker og Prosjekt Henriette Påskespesial
Appelsinkaker
Havremakroner
Madeleines

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics