Prosjekt Henriette

Havremakroner

Havremakroner er enkelt å lage og enda enklere å spise opp. Gode? Veldig! Oppskrift? Les videre!

Suverene småkaker

Et av kriteriene for småkakebaksten til påske var at det skulle være enkelt. Ikke bare har jeg et brukket haleben som nær tar knekken på meg, men også vil jeg være aller mest ute. Det er vår og sol og alt som er godt, og da er ikke det å stå ved kjøkkenbenken høyest prioritert.

Likevel har jeg jo ønsket meg noe godt å nyte attåt kaffikoppen i solveggen, og da har havremakronene fra Henriette Schønberg Erkens Stor Kokebok vist seg å være helt suverene!

Havremakroner fra Stor Kokebok,  Henriette Schønberg Erken. Kaffe, Bøgenæs, hvile, påske.

Havremakroner lages på seks ingredienser og seks minutter pluss steking. Godt smaker de også! Hva er det ikke å like med det?

Havremakroner på 1-2-3

OK, seks minutter er kanskje litt lite, men si ti, da? Da rekker du å sette dem på stekeplata også. Lettvint er det uansett!

Du kan like gjerne doble oppskriften under med det samme. Det skal garantert jeg gjøre neste gang. Av én porsjon fikk jeg 34 småkaker, og de forsvant på 1-2-3.

Og oppskriften, den kommer her:

Havremakroner

Du trenger

100 gr. smør
100 gr. sukker
1 egg
100 gr. hvetemel
100 gr. havregryn
½ teskje hjortetakksalt

Slik lager du havremakroner

Smør og sukker røres i 5 min., tilsettes det øvrige. Deigen settes med teskjeen på smurt plate, stekes i varm ovn i 10 minutter.

«Varm ovn» er for de fleste kanskje et litt upresist begrep. Jeg stekte mine havremakroner på 220° med over- og undervarme.

Melkefritt er like godt

Jeg lagde mine havremakroner på melkefri margarin i stedet for smør. Her hos oss er det ikke alternativer, siden veslebror har kumelkproteinallergi. Det kan imidlertid umulig ha utgjort noe for smaken, og gjør de tilgjengelige for flere. Hvorfor jeg nevner det? Jo, fordi jeg er opptatt av å vise at det er enkelt å lage mat «uten». Havremakroner også.

Kaffe og havremakroner

Alle i familien har fått sine favoritter blant småkakene jeg har laget nå til påske, og havremakronene er nok min. Nydelig til kaffen og ikke altfor søtt. Med andre ord: Helt perfekt!

Havremakroner fra Stor Kokebok, Henriette Schønberg Erken. Kaffe, Bøgenæs, hvile, påske.

Dette innlegget er en del av Prosjekt Henriette Påskespesial:
Småkaker og Prosjekt Henriette Påskespesial
Appelsinkaker

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics