Syltede granskudd – en enkel delilatesse
Har du smakt syltede granskudd før?
Det er et spennende og litt annerledes innslag på matbordet; enkelt å lage, og med god holdbarhet. Oppbevaringsglasset kan jo pyntes opp eller ned, alt etter hva du skal gjøre med det, være seg til hjemmebruk eller som en gave. Kveldens vertinne blir garantert imponert, om du overrekker henne et glass med en hjemmelaget delikatesse.
Syltede granskudd er kanskje det enkleste du kan lage av granskuddene, dersom du ikke bare skal spise dem som de er. Det krever få ingredienser, og er forholdsvis raskt å lage. Skal du ha barna med på kjøkkenet og i matauken, kan syltede granskudd være en fin rett å starte med. Ta dem med ut i skauen og sanke granskudd, og ta deretter turen inn på kjøkkenet for å sylte dem. Under følger framgangsmåten:
Syltede granskudd – slik gjør du det
Vask og steriliser glass i ønsket størrelse.
Fyll dem helt opp med granskudd.
Kok opp lake bestående av følgende ingredienser:
1 del eddik
2 deler sukker
3 deler vann
Hell laken over granskuddene, sett lokk på, snu glassene og avkjøl.
La granskuddene stå noen dager i laken, før du spiser, slik at smaken setter seg skikkelig.
Lagres kjølig.
Når du heller laken over granskuddene, vil de pakke seg sammen. Du kan derfor fylle glasset temmelig fullt med skudd, uten at det gjør noe. Jeg har avmålt litt etter hva jeg har syntes har vært passende porsjoner, ut fra tidligere erfaringer. Skulle du få syltelake til overs, kan du helle den på lufttette flasker, og spare til siden. Bare gi den et nytt oppkok, så er den god som ny.
Bruksområde
Syltede granskudd har samme bruksområde som sylteagurk, og smaker godt på pålegg.
De kan også brukes til vilt, og smaker godt til gryteretten.
Her hos oss spises de gjerne sammen med leverposteien vår, som vi har laget på lever fra egne griser.
En uslåelig kombinasjon!
Så, hva venter du på? Finn fram kurven og ta turen til nærmeste grantre. Legg fangsten i syltelake, og før du vet ordet av det, så er du til og med kanskje ferdig med noen av årets julegaver?
Lykke til!
Vi blogges!
Dette innlegget ble først publisert 28.mai 2016. Det er siden oppgradert og endret noe for bedre å møte leserens behov.
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?






2 Comments
Liv skaare
Hvor lenge kan syltede granskudd lagres?
Pingback: