Fra prosjektarkivet
Denne uka tar vi en liten titt i prosjektarkivet i Prosjekt Henriette. Er det noen oppskrifter som kan være ekstra gode å ha når hverdagen banker på døra?
Pangstart
Opprinnelig var jo ideen bak Prosjekt Henriette å prøve minst én ny oppskrift fra Stor Kokebok hver uke. Sånn i snitt, så har jeg nok klart det og vel så det, men enkelte uker glipper det litt. Forrige uke glapp det, og jammen glapp det ikke denne uka også, gitt.
Det ble kan hende ingen nye retter forrige uke, men Henriette Schønberg Erken var med på ferie lell!
Les mer HER
«Det skal funke», er jo et mantra her på bloggen, og det gjør det ikke å skulle prøve nye oppskrifter på campingferie. Vi kom hjem halv åtte i går kveld, og hverdagen begynte omtrent med det samme.

Dagen i dag har gått i ett sett, og Stor Kokebok er den siste boken jeg har tenkt på å åpne. Det nærmeste jeg har kommet å åpne en bok i dag, er å åpne kalenderen. Enten for å skrive ned ting jeg absolutt ikke må glemme, eller bare for å konstatere «opptatt». Og opptatt har jeg vært i hele dag også. Med å transportere unger fra den ene ferien til den neste (speider)turen, gjøre ærend, og mellom slagene og regnbyene også forsøke å tømme campingvogna.
Fra prosjektarkivet
Mellom to stopp på veien kom jeg til å tenke på at kanskje en kikk i prosjektarkivet til Prosjekt Henriette kunne være på sin plass på en dag som denne. Når man forsøker å stable en hverdag på bena, finne igjen rutinene og trenger noe enkelt og velkjent på bordet. Som tenkt som gjort.

Fikk du nyhetsbrevet mitt på søndag, så fikk du jo også et tips med på veien om å se litt på høstens middagslister. Kanskje dette kan være et bidrag til nettopp dem?
Og fikk du ikke nyhetsbrevet og lurer på hva du gikk glipp av?
Sørg for ikke å gå glipp av mer ved å melde deg på HER
Det er ikke utelukkende middagsretter jeg har vært på jakt etter i arkivet denne uka. Det har også vært et mål å finne de gode hverdagsoppskriftene. Ta en titt på lista under, klikk deg inn på oppskriftene og la deg inspirere. Kanskje har du prøvd oppskriftene før, kanskje ikke? I så fall, så vet du hva du har å gjøre nå. De er testet og kvalitetssikret på Fjellborg i løpet av de siste to årene.
Ti favoritter fra prosjektarkivet
- Kavringer – enkelt å lage, godt å ty til for ungene når de kommer sultne hjem fra skolen og trenger påfyll før middag.
- Grahambrød – hvis du vil ha hjemmebakt brød i matpakkene.
- Eggomelett eller omelett à la Rossini – til travle ettermiddager, en fristende lunsj eller en ekstra god kveldsmat.
- Franskbrød – perfekt ved siden av omeletten.
- Gulasj – lettvint, smakfull suppe som gjør seg nesten helt selv. Smaker enda bedre med franskbrød ved siden av.
- Biff à la lapskaus – en slags lettvintvariant av lapskaus som smaker kjempegodt. Også her passer franskbrødet godt som tilbehør.
- Litt i pannen – perfekt når du har rester i kjøleskapet.
- Småbiff – også perfekt når du har rester, eller trenger en lettlaget middag.
- Kjøttaubin med potetslokk – deilig, mettende hverdagsmiddag i form.
- Benløse fugler – litt mer jobb, men nå er det på overtid å få denne himmelske retten tilbake på middagsbordet! Nydelig søndagsmiddag, for eksempel.

Lista kunne vært dobbelt så lang. Jeg fant mye godt i prosjektarkivet da jeg først var i gang. Her fikk du jo noen godbiter servert på sølvfat, men alt som er testet ut gjennom Prosjektet Henriette i løpet av godt og vel to og et halvt år, ligger jo tilgjengelig. Bare bla deg gjennom kategorien Prosjekt Henriette HER.
Neste uke lover jeg å være tilbake med noe nytt på menyen. Men, du skal nok ikke se bort i fra at jeg i mellomtiden plukker litt fra lista over, jeg også. Kavringer, for eksempel, er etterspurt av ungene.

Hva fristet deg?
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg


