Prosjekt Henriette

Omelett à la Rossini – sommerlig middag

I går serverte jeg omelett à la Rossini til middag. Enkel, smakfull og helt perfekt på en varm sommerdag hvor lite annet frister.

Hva skal vi ha til middag?

Selv om det går litt opp og ned temperaturmessig om dagen, så er det tross alt sommer. Da er alltid det store spørsmålet hva i alle dager vi skal finne på til middag. Det vi spiser om vinteren frister liksom ikke like mye sommerstid.

Kjøttkaker, skinkestek, poteter og brun saus; tung mat som ikke føles like godt en varm sommerdag som når regnet slår mot ruta i november. Kjenner du deg igjen?

Grilling er selvsagt alltid en slager, men så er det ikke hver dag det er tid eller vær for den slags heller. På de dagene hvor grilling ikke er et alternativ, tyr jeg stadig oftere til omelett. Det er nemlig veldig godt, sammen med kokte poteter og salat! Friskt, lett og smakfullt.

Omelett á la Rossini og poteter

Da det skulle lages middag i går, kom jeg til å tenke på Stor Kokebok. Kanskje Henriette Schønberg Erken hadde noe spennende å by på? Absolutt, og mye var også mer spennende enn omelett à la Rossini, som jeg endte opp med, men det var nå engang den jeg hadde ingredienser til:

Omelett à la Rossini

Du trenger

3 egg
salt
pepper
15 gr. smør
1 spiseskjefull mager skinke

Slik lager du omelett à la Rossini

Smøret varmes i stekepannen, inntil det får den karakteristiske nøtteduft. De vispede krydrede egg irøres den finskårne skinke og has i pannen, omrøres hurtig med en gaffel og stekes raskt. Pannen settes i varm ovn i 5 minutter, legges på varmt fat som en pannekake, strøes med finhakket persille. Til 2 à 3 personer.

Omelett á la Rossini

Godkjent?

Omelett à la Rossini skiller seg ikke så veldig ut fra den omeletten jeg til vanlig slenger sammen på det vi har. Men, jeg valgte likevel å følge ingredienslista i går. Purreløken og tomatene, som jeg veldig ofte har i selve omeletten, fikk heller litt ekstra plass i salaten.

Derfor overrasket det heller ikke veldig at omeletten var smakfull og god. Med egg fra en ekte, frittgående høne, ble den dessuten så gul som sola som skinte mellom trærne da vi satt og spiste. Alle spiste med velbehag, og den siste, lille resten som ble til overs forsvant til lunsj i dag.

Og – etter å ha oppdaget hvor mange omelettoppskrifter vår kjære Henriette har notert ned i sitt verk, så er det kanskje heller ikke veldig overraskende at flere av dem nok dukker opp i Prosjekt Henriette her i løpet av sommeren?

Fleskeomelett har vi forresten allerede prøvd.
Les hvordan det gikk HER

Deilig sommermiddag

Vil du være sikker på å få det med deg? Husk at du kan abonnere på bloggen via e-post eller også godta varsler fra siden. Da får du beskjed med én gang nye innlegg publiseres. Du kan også melde deg på nyhetsbrev fra Hverdagen på Fjellborg hvis du ønsker. Mer informasjon og påmelding finner du HER.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooklinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 38 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics