Hjemmelaget saft,  Høst på Fjellborg,  Oppskrifter,  Sjølberging,  Utnyttelse

Fiks ferdig enerbærdram

Forleden dag var jeg i matboden og hentet Norgesglasset med enerbærdram. Da hadde det stått og godtgjort seg i nesten tre uker, og det skulle jo vært silt av allerede for en uke siden, men etter alle solemerker var ingen skade skjedd.

Dram av einerbær

Om jeg bare hadde kunnet formidle lukt gjennom denne siden, så skulle dere fått kjenne på den reneste skogsparfyme. Den lukten som slo i mot meg da jeg åpnet lokket på Norgesglasset, var nemlig bare himmelsk! Den sterke dunsten som sprit gjerne kan ha, var erstattet med en deilig aroma av skog og enerbær, og hadde bare et hint av alkohol i seg. Prosentsatsen er selvsagt den samme, men det var tydelig at oljen i enerbærene hadde gjort jobben sin de siste ukene.

Dram av einerbær

Jeg benyttet en tesil da jeg silte av enerbærene. Den tok av for det som var av rusk og rask, og den ferdige drikken ble helt over på små flasker à 2,5 dl, fire stykker i alt. Det ser jo ut som eplejuice, så de forvares trygt og gjemt i matboden inntil de skal hentes frem til en passende anledning. Noen av flaskene blir nok også velsmakende julegaver.

Dram av einerbær

Smaken kan jeg forresten i skrivende stund ikke si så fryktelig mye om, men husbonden skal få det ærefulle oppdraget å smaksteste nå i kveld. Det er jo tross alt fredag! Om det smaker like godt som det lukter, vil jeg tro det blir en suksess. Og apropos fredag, så er det nå godstolen og gullrekka som gjelder for menneskefolket. Vi blogges! Fin fredag til deg!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics