Hjemmelaget saft,  Husmorhverdag,  Hverdagsbetraktninger,  Høst på Fjellborg,  Sjølberging

Blå arbeidsdag

I går hadde jeg en fantastisk arbeidsdag, må dere tro! Tross lange dager, har det å være husmor og sjølberger absolutt sine fordeler, og når man kan tilbringe formiddagen slik:

Blåbærtur

Ja, da er det ingenting som er bedre i øyeblikket. Å smøre med seg matpakke og fylle kaffetermosen, finne frem kurven og legge i vei innover i skauen, det er hverdagslykke for meg. Nå som veslebonden har begynt i barnehagen, er det også rom for flere slike turer, uten at jeg må ta hensyn til korte ben og formiddagslurer.

Blåbærtur

Kurven var fylt av frysebeger, som jeg nennsomt fylte med blåbær. Enda det er sent på sesongen, er det fortsatt masse bær i skauen her, så nå om dagen passer jeg på å fylle fryseren mens det enda er smak igjen i bærene. Bærene fryser jeg hele, slik at jeg kan ta opp etter behov utover vinteren, og et slikt frysebeger holder gjerne til pannekakemiddagen den ene dagen og til frokosten dagen etter.

Blåbærtur

Jeg plukker og renser i samme operasjon. Jeg hadde nok kunnet få langt flere bær ved å ta i bruk en bærplukker, men bare tanken på rensejobben i etterkant, var nok til å få meg til å avstå fra den ideen. Det er ikke alltid mengdene det kommer an på heller, men gleden ved å sanke og senere nyte gode sensommerminner på de litt kaldere dagene som snart kommer. Hele tolv beger ble fylt til randen i løpet av noen timer i går, og de gikk rett i fryseren da jeg kom hjem, uten noe mer arbeid enn å merke begrene med hva, når og hvor mye. Det var lettvint sånn.

Blåbærtur

Noen kantareller snublet jeg også over inne i skauen, og en fin bukett med lyng fikk også være med nedover fjellsidene. Det var med nød og neppe jeg rakk hjem før de tre andre i går, og da viste klokka at jeg hadde vært ute i nesten fem timer. Forferdelig sliten etter mange leie arbeidsstillinger og en litt farlig fjellgeit-lek på vei hjem, men forferdelig lykkelig. Jeg liker det når gledene kan gjøres små, og noen turer i skauen, blåbærblå fingre og en kaffetår på en stubbe, er mer enn nok glede for meg.

Blåbærtur

I dag har jeg måttet ta det litt roligere, men det er slettes ikke umulig at det blir flere turer etter blåbær før sesongen er over; de får raskt ben å gå på når det stekes pannekaker og vafler, eller det er nybakt brød i hus. I dag er det årets siste sommerdag; i morgen er det offisielt høst, så nå gjelder det å passe på og få i hus det man ønsker å kose seg med utover vinteren av frukt og bær, før det er for sent. Det er bare å gi kroppen påkrevet hvile, og så bærer det ut på tur igjen! Hva morgendagen bringer, er jeg ennå ikke sikker på, men at vi blogges, det er i hvertfall sikkert. Hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics