Hjemmelaget saft,  Husmorhverdag,  Kaffitår,  Sjølberging

Luksus og latmannsliv

Ah! Her på Fjellborg er det skikkelig latmannssøndag i dag. Hjemmealene-helga går mot slutten, og jeg nyter siste rest av rent hus før guttene ramler inn over dørstokken litt senere i dag, med skittentøy, søvnmangel og en uforbederlig trang til å dra utover alt med hjul uten tanke for å kjøre det tilbake til lekekurven når dagen er slutt.

Veslekæll og husbonden har jo vært på pappaleir i helgen, og storkost seg der. Det var så vidt fireåringen hadde tid til noen ord i telefonen i går ettermiddag, før det bar tilbake til godteposen kjøpt i leirkiosken, lek og moro. Vesleboden dro til farmor og farfar i går formiddag, og jeg har vært hjemme og vært husmor og matmor.

Nå skulle man kanskje tro at når jeg endelig hadde huset helt for meg selv, så ville jeg plane ut på sofaen med «jente-greier» på TV og en godteskål i fanget, men nei. Her stod ikke TV på i går, engang. Derimot fikk huset seg en grundig vask, og det beste med å vaske hus når ingen andre enn husmora selv er hjemme, er at det forblir rent! Jeg rekker liksom å se at jeg har gjort en innsats før jeg tråkker på småsten, snubler i traktorer og må vaske ketchup av veggen!

«My house was clean yesterday! I’m sorry you missed it.»

En joggetur rakk jeg også i går, før dag ble til kveld, og med Findus som kokk og middagsplanlegger ble det jammen noe annet enn knekkebrød på menyen en lørdagskveld også.

I dag tidlig var det helt stille da jeg våknet, og siden klokken viste null fem ett eller annet, gjorde jeg noe jeg ellers aldri gjør: Jeg snudde meg rundt og sov videre. Helt til halv åtte! Å tusle ned trappa i pysj, og kunne innta frokosten uten Barne-TV som underholdning, er jo for rene luksusen å regne, og jeg feiret med en dobbel latte. Noen rutiner må man tross alt holde på!

Og apropo luksus; å kunne snike seg ned i matboden og hente et glass med bringebærsyltetøy til søndagsfrokosten, dét er luksus for meg. Heldigvis er det snart sommer og bærsesong, for det begynner å minke på syltetøylageret der nede nå, men å kunne nyte smaken av sommer gjennom høsten og vinteren gjorde det absolutt verdt innsatsen i fjor sommer, altså. Vi har kunnet nyte både blåbærsyltetøy, eplemos og rørte jordbær i tillegg til bringebærsyltetøyet, og det har vært flere hyller fulle av saft; rips, moreller, jordbær, eple… Ikke noe storslagent og fancy, men hjemmelaget og godt.

Søndagsfrokost hjemmelaget bringebærsyltetøy

Nå er det altså ikke lenge igjen til familien er samlet under samme tak igjen, og jeg gleder meg til å få en god klem av veslebonden, og å høre hvordan storebror og pappa har hatt det på leir. Frem til det, tror jeg at jeg skal gjøre det jeg ikke rakk i går; nemlig å legge bena høyt og å utnytte eneveldet over TV-kontrollen. Jeg regner med at gutta tar den tilbake så snart de er hjemme igjen.

Ha en fin søndag!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics