Hverdagsbetraktninger,  Vår på Fjellborg

Ta på solbriller…

… for her kommer årets første shortsbilde!

Rake løv shorts

Enda det har vært overskyet her store deler av dagen, har det vært god temperatur, og da jeg skulle rake i frukthagen (nei, vi er fortsatt ikke ferdige!) i formiddag, ble det rett og slett for fristende å finne frem shortsen. Med fleecegenser over, ble det så bra, så! Ja, hvis vi ser bort fra de blendahvite bena mine da. Men, det kommer vel sol snart også…

Krinlge Bestemorkjøkken

Egentlig har det vært en møkkadag fra begynnelse til slutt i dag, med plunder og heft fra før klokka var sju. Det har vært trøtte unger, trøtte voksne, kortsluttede vindusviskere (!), bil på verksted, manglende deler, leiebil og dårlig tid; ja – skikkelig mandag, men vi har nå fått noe fornuftig ut av den likevel. Veslebonden og jeg, for eksempel, har vært ute og lufta gliset. En strøken 2011-modell på fire hjul med motor anno 1987. Vi kan rapportere om masse hestehov i veikanten, og vippestjert i annenhvert tre. Deilige vår!

Kaffe og bedehuskringle

Mens husbonden var på personalmøte, fikk veslebonden, veslekællen og jeg besøk av The Beppes. Med andre ord: En god unnskyldning for å finne frem noe godt fra fryseren. Veslebonden viste seg som den mannen han er, og stod klar for å kaste seg over både kringlebiter og bokstavkjeks. Eller, bokstavkjeksene kastet han forresten videre over til Beppe, som ikke tygde like fort som veslebonden matet på. «Noen» må visst støvstuge i morgen.

Kringle

Da The Beppes var dratt hjem, og ungene i seng, bar det ut i frukthagen nok en gang. Jeg er lei av å rake, og jeg er lei av at regnet setter en stopper for det dag etter dag så jeg ikke blir ferdig, men nå! Innen det ble mørkt, hadde jeg fått unna nesten alt, og det er ikke verre enn at jeg kan få unna resten på et par timer – tenke jeg – men tror dere ikke det er meldt regn frem til torsdag, da? Ja, ja, da får det være blendahvitt, og løv i hagen litt til. Regn eller ikke; vi satser på en bedre dag i morgen i alle fall, tror jeg. Med litt mindre plunder og litt mindre heft. Litt mer kaffe, og forhåpentligvis en telefon fra bilverkstedet om at vindusviskerne mine er i orden igjen – det kan jeg, i følge værmeldinga, trenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics