Uka i bilder

En uventet vending

Dette ble en sånn uke som fikk en litt uventet vending. Det var litt fest, en god del arbeid, men også en god del som ikke gikk etter planen.

En uventet vending

Mandagen begynte bra. Med strålende solskinn, godt humør og en hyggelig ettermiddag i vente. Snøfallet natten i forveien hadde dekket til skiløypene, men det stoppet ikke meg fra en tur ut etter lunsj.

Ut på ski i snøen. Det er deilig med vinter

Det ble en rimelig tung tur, for snøen hadde fokket seg på de mest åpne partiene på jordet. Skjønt, det er godt å kjenne kroppen jobbe innimellom, så jeg storkoste meg ute i sola likevel.

Sola skinner over snødekte jorder på vinteren

Mandag var dessuten veslekælls dåpsdag, så etter å ha servert livretten hans til middag ble det gulrotkake til kaffe- og saftkos før Barne-TV. Så langt alt vel.

Anledning for fest. Før dagen tok en uventet vending, feiret vi dåpsdag med gulrotkake og dåpslys

På Fjellborg lar vi ingen anledning for fest gå fra oss.

Les mer HER

Deretter tok mandagen en uventet vending som skulle komme til å prege hele resten av uka. Gallestensanfall er ikke for pyser, det erfarte jeg den kvelden. Minnene er vage, men det var legevakt og det var Kalnes sykehus.

Dagen tok en uventet vending da jeg fikk et gallestensanfall og endte på Kalnes Sykehus. Blomstene må ha vann!

En stakkar må jo få vannet blomstene sine? (En stående vits her på Fjellborg, all den tid et par av familiens medlemmer ikke akkurat er født med sølvskje i munnen, og er godt kjent i sykehusets korridorer.)

Og apropos uventede vendinger; hva hadde livet vært hvis bare ikke …

Les undringene HER

Livet går videre

En uventet vending til tross, livet går videre. Dog med en noe begrenset kapasitet for undertegnedes del. Det har blitt mye sofasliting all den tid jeg fortsatt har hatt mye smerter selv om jeg fikk komme hjem igjen fra sykehuset. Da var det fint å ha en liten pjokk hjemme og se film sammen med i sofaen.

Når uka tok en uventet vending har det vært fint å kunne ligge på sofaen å se på film sammen med minstemann

Været har nemlig gitt veslebror et par ekstra fridager denne uka. Vi bor slik til i forhold til barnehagen at vi ikke kan være helt sikre på å få ham hjem igjen om vi først har fått ham til. På slike dager er det bedre å være hjemme.

Været tok også en uventet vending denne uka, og vi våknet en dag opp uten å se annet enn snø foran kjøkkenvinduene våre

Husbonden har også vært mye hjemme denne uka. Det tok liksom en litt uventet vending for ham også, for været som har feid over Østlandet har påvirket arbeidshverdagen også for en trappemontør. Da er det jo godt å ha noen prosjekter hjemme.

Renoveringsprosjektet på Fjellborg: Her i gamlestua, hvor det skal bli gjestetoalett og garderobe.

Er du nysgjerrig på renoveringsprosjektet vårt?

Du kan lese mer om det HER

Nok en uventet vending

Smertene mine avtok imidlertid ikke til tross for aldri så mye hvile mellom slagene. Torsdag var jeg hos legen for nye undersøkelser. I et smertefullt utbrudd kom jeg til å kalle legen for en torturist og jeg endte på gangen.

En uventet vending: På gangen hos legen

Mens jeg satt der ringte legen til sykehuset. Det resulterte i nok en litt uventet vending for min del, for fra fastlegen bar det rett videre til Kalnes sykehus. Igjen. Sabla tørre blomster denne uka!

Når sjølbergeren blir syk - hva da? På Fjellborg er sjølbergeren innlagt med trøbbel i galleveiene
En uventet vending

Det forelå mistanke om galleblærebetennelse. Den mistanken er til dags dato enda verken avkreftet eller bekreftet (!), men etter noen timer ble jeg sendt hjem. Igjen.

Og nå er det jo ikke egentlig meningen at dette skal bli et sånn syte- og klageinnlegg, men det er liksom vanskelig å oppsummere uka uten å nevne det dumme gallesystemet. Det har jo for det aller meste lenket meg til sofaen i smerter, og følgelig er det begrenset hva som har foregått og fylt uka her.

Sjølbrukeren må holde det i gang

Men, sjølbergeren må holde det i gang likevel. Det har forresten vært godt å få litt frisk luft innimellom alt også. Det gjør godt for absolutt alt!

Frukthagen på Fjellborg og traktoren med er dekket i hvit vinterskrud. Masse snø!

Skjønt, det har vært litt trist å se væremeldinga inn mot helga og vite at jeg ikke fikk kommet meg mer ut på ski. Da var det en desto større glede, og apropos uventet vending, å se at hønene har begynt å legge egg igjen!

Når sjølbergeren blir syk – hva da?

Finn informasjon HER

Riktignok var alle jeg fant gjennomfrosset, men det gjør ingenting!

Hønene har endelig begynt å legge egg igjen

Jeg bare lagrer eggene i en haug på trappa og henter inn etter behov. Noe originalt, muligens, men det funker!

Frosne egg går fint an å bruke

Jeg hadde nok ikke puttet egg som har vært frosne i sukkerbrødet, men i eggerøre, for eksempel, er de gode som noe. Da jeg lagde lunsj til arbeidsfolket her i går, passet jeg på å bruke opp en del.

Lunsjbordet er dekket på kjøkkenet på Fjellborg

Innedag og på’n igjen

I dag har dagen i sin helhet vært tilbragt inne. Det har vekslet mellom tett, tett snøvær og regn. Det er med vemod og et snev av sorg vi har sett mildværet smyge seg innpå. Nå som det var så fint og allting.

Vinter og snø på Fjellborg

Da kunne jo snøen ha ligget ut februar? Det kan det jo hende den gjør også. Vel å merke er det meldt mye regn, men det er også mye snø. Det kan jo være at også mildværet tar en uventet vending? At ikke alt regner bort? Det skal i alle fall godt gjøres.

Det er mye snø på Fjellborg. Nissen har nesten forsvunnet

Veslekæll har vært på speidertur i helga, så det har bare vært de to yngste hjemme. I dag har de rundet Lilo og Stitch-filmene, og et par runder med Mix Max har vi også rukket. Noen dager får det være greit.

Mix Max

Naboen våget seg ut i været og kom innom for en kaffitår, og så ble det litt sosialt også i dag, tross alt.

Kaffekjelen er satt over på vedkomfyren. Vottene henger til tørk

Det ble ikke en uke helt som planlagt. For den neste har jeg ikke engang lagt planer, når ting er som de er. Det er en nødvendig øvelse innimellom, det også. Men, humøret har jeg planer om å ta med videre uansett. Det kommer ingen til nytte å henge med nebbet, så det lar vi holde plassen.

Husmora på Fjellborg

Så får man jo se lyst på det, at nå får jeg kanskje endelig tak i en sekk med jord (som har ligget nedsnødd ute), så jeg får tinet den og sådd de paprikaene jeg har tatt mål av meg på å så innen januar er over! Så det så!

Ha en ny, god uke!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

5 Comments

 • Dina

  Hei,

  Hver kveld gleder jeg meg til å lese bloggen din. Tross sykdom og husarbeid, finner du krefter og lyst til å skrive. Imponerende. Godt for oss, som følger deg her på bloggen!:-)
  Det er så koselig å lese det du skriver. Du er veldig flink med ord, og det beste er jo det at man kjenner seg igjen i så mye du skriver om. Ikke minst -du inspirerer! Tenk at jeg klarte å lappe et par plagg jeg også, måtte teste ferdighetene mine . Og det gikk ganske bra:-) Kjempe fornøyd med meg selv:-)

  Jeg (og sikkert mange andre) setter stor pris på den jobben du gjør.
  God bedring til deg!

  Dina

  • Camilla Skår

   Kjære Dina – for en attest! Jeg blir aldeles rørt <3 Tusen, tusen takk for så gode ord, og jeg er så glad for at jeg får til akkurat det jeg ønsker med Hverdagen på Fjellborg: Inspirere, skape gjenkjennelse og å gi et lite pusterom med en lesestund. Kommentarer som dette gir virkelig litt ekstra driv til å skrive, også når formen ikke er helt oppe i toppen.
   Og en stor applaus til deg for å ha lappet plagg; GODT JOBBA 😀 Heia deg!
   Klem C

 • Annika

  Oj, vilken vecka du har haft..! Hoppas verkligen att du mår bättre och bättre dag för dag.
  Härligt att du hann med en skidtur i solen innan du blev sjuk.
  Intressant att läsa hur dina dagar är trots, eller kanske just därför, att mitt liv är så annorlunda. Men vi verkar ha många likvärdiga värderingar i livet.

  Krya på dig och tack för allt fint och bra som du skriver!

  Hälsar
  Annika

  • Camilla Skår

   Ja, den ble litt seig, denne, men som du nevner; jeg er glad jeg rakk skituren 🙂
   Ja, av de ordene du deler med meg har jeg samme inntrykk, at vi deler de samme verdiene.
   Takk skal du ha, en god uke til deg, Annika!
   Klem C

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics