Fest på Fjellborg,  Veslekæll

Anledning for fest

Her på Fjellborg griper vi en hver anledning for fest. En dåpsdag er absolutt en slik anledning, så i dag har det vært fest på Fjellborg.

Anledning for fest på en hverdag

Her på Fjellborg er vi i aller høyeste grad glad i hverdager. Du vet, når alt går etter sin oppsatte plan og rutine. Det er jo ikke det at vi ikke kan kjenne på orket når vekkerklokka ringer eller glede oss til en ferie, men sånn i det store og det hele så er hverdagene best.

Men, det betyr jo ikke at det ikke er rom for hygge på en vanlig hverdag. Så lang der i fra! Tvert i mot, så er det jo nettopp sånt som krydrer hverdagen, at vi kan putte inn litt fest på en hverdag. Aner vi anledning for fest på en hverdag, lar vi ingen unnskyldning bli for liten.

Akkurat i dag har for så vidt ikke grunnen for litt hygge vært så liten heller, da. Det har tross alt vært veslekælls dåpsdag i dag, og det er grunn nok god som noe for å gjøre litt ekstra ut av dagen her på Fjellborg.

Dåpsdag

Alle de tre barna våre er døpt i den lille kirken her i bygda. Da veslekæll ble døpt for tolv år siden, var det dessuten i en flunkende ny dåpskjole med allerede 74 år på nakken. Da veslekæll var nyfødt og dåpen kom på tale, kom nemlig ungenes tippoldemor med brudekjolen sin. Siden det ikke fantes en dåpskjole i familien, ønsket hun at det ble laget en nå – av brudekjolen hennes.

Tippa døde for mange år siden, men dåpskjolen lever videre. Veslebror var sistemann som brukte den, og da var det dagens dåpsdagsgutt som fikk bære broren med kjolen til dåpen. Spør om han var stolt!

Stolt er han nok i dag også, for det å ha dåpsdag betyr at man har en dag som er litt mer ens egen enn alle de andre dagene. Det er veslekælls dag som er dagens anledning for fest, rett og slett, og det er stas!

Anledning for fest

At det er anledning for fest på en hverdag betyr ikke nødvendigvis at vi gjør så fryktelig mye ut av det. Vanligvis, når en av ungene har dåpsdag, pleier vi å invitere fadderne deres til litt kaffekos. Der gikk ikke kabalen helt opp i dag, men vi har kost oss likevel.

Veslebonden har sin dåpsdag i juni. Hans dåpsdag ble markert med et bidrag i Prosjekt Henriette.

Se bare HER

Til middag hadde vi pulled pork. Det er noe av det aller, aller beste veslekæll vet å spise til middag. Da skulle det jo bare mangle at ikke det stod på menyen i dag, til tross for at det ikke er helg. Det er nettopp det som gjør fest på en hverdag til fest, ser du.

Kakemonser som vi er, lot vi heller ikke anledningen for kake gå fra oss da det først var anledning for kake. Litt gulrotkake fra fryseren ble til deilig kaffe- og saftkos. Kake og dåpslys og litt mimring fra dagen han selv ikke husker.

Tiden går

Jeg husker dagen godt. Alle de hyggelige forberedelsene i forkant, og veslekælls første fest. Alle menneskene som var samlet i stua her på Fjellborg og det bugnende kakebordet. Bestemor og bestefar skal ha mye av æren for dagen, all den tid de lånte ut hjemmet sitt til oss for slik en dag. Dagen var nok kanskje enda større for dem enn for oss; det første oldebarnet døpt og feiret – hjemme hos dem.

Min dåpsdag er i mai. Også den ble feiret på Fjellborg.

Les om min dag HER

Jeg er veldig glad for at vi fikk feire dagen her på Fjellborg. Det var jo dette som skulle bli veslekælls barndomshjem, og jeg liker tanken på at alle de tre guttene våre har fått oppleve de samme, store merkedagene her. Hjemme.

Det er rart å tenke på at det har gått så mange år. At om et par år, bare, så er det vesle dåpsbarnet vårt en diger slamp av en konfirmant. Ja, en diger slamp er han forresten allerede. Likevel har han beholdt alt det fine han var da han var liten, og det gjør en mamma varm om hjertet.

Ekstra hyggelig er det dessuten å gjøre litt ut av dåpsdagen, når det først er anledning for fest, for jeg vet han setter pris på det. Det er noe spesielt med de dagene, og det var akkurat det vi ønsket at det skulle være – ved siden av dåpen i seg selv.

Dåpsdag, navnedager, forlovelsesdager, eller andre dager – er det flere som er flinke til å bruke en anledning for fest på en hverdag for hva det er verdt? Fortell gjerne om hvordan dere gjør det hjemme hos dere. Da blir det liksom litt ekstra fest, nesten.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics