Bursdag,  Veslekæll

Bursdag med Ninjago og fine folk

Selv en hjemmeværende husmor kan ikke rekke alt, og i helgen har jeg hatt mer enn nok med å planlegge og gjennomføre to bursdagsselskaper. Oppdateringene her på Hverdagen på Fjellborg har rett og slett måttet vente. Til gjengjeld har vi imidlertid hatt ei flott helg her på Fjellborg, og bursdagsbarnet var strålende fornøyd da han etter Newton i går kveld krøp under dyna sammen med én av gavene sine: Et superkult Ninjago-pledd med både Kay og Lloyd og jeg-vet-ikke-hva-de-heter-alle-sammen (var Lego virkelig avansert da jeg var liten?)!

Ninjago bursdag borddekking

Ja, for det var Ninjago som var greia i år, når bursdagsbarnet skulle bestemme tema for noen uker siden. Ninjago-asjetter, Ninjago-kopper, Ninjago-servietter og Ninjago-muffins. Jeg lærte meg tidlig å tråle eBay i forkant av barnebursdagene her i huset, for de har et godt utvalg av bursdagsutstyr til fullt overkommelige priser. Selv om jeg ellers i året er veldig opptatt av å bruke det man har, vaske, gjenbruke og ellers ta godt vare på tingene våre, så betaler jeg meg gladelig ut av oppvasken og jobben så langt det lar seg gjøre når barnas bursdager står på programmet.

At oppvaskmaskinen for anledningen er en rød og gul plastikkpose fra Coop Extra, gjør liksom hele bursdagsfeiringa langt mer overkommelig når det til sammen er 32 munner som skal mettes med både hovedrett og kakebuffet i løpet av en helg. Å kunne tilbringe tid i stua sammen med gjestene og kaffekoppen mens oppvaskmaskinen går rundt bordet, syns jeg er langt bedre bruk av tiden, enn å oppholde meg på kjøkkenet under store deler av selskapet for å få det til å gå opp med både asjetter og benkeplass. Så, vi unner oss litt bruk-og-kast disse to gangene i året, og lever med begge bena i 2016 med veldig god samvittighet akkurat da.

Ninjagokake med sjokoladekake med masse, masse godteri

Vi har hatt to runder med gjester i helgen. Den nærmeste familien var her på lørdag, og de nærmeste vennene våre med familie i går. Selv om veslekæll er veldig glad i familien sin, gledet han seg nok mest til gårsdagen likevel, for da var det mange barn her også. Åtte barn som i fri utfoldelse fikk endevende to barneværelser i andre etasje, mens vi voksne fikk oppdatere hverandre på stort og smått over bordet i stua. Å ha så mange mennesker i tillegg til familien, som bryr seg og aktivt deltar i barnas liv og hverdag, er en velsignelse, og vi som er voksne syns også det er litt ekstra hyggelig å kunne invitere denne «frivillige familien» til bords. Det er en fin påminnelse om hvor heldige vi er!

Bursdagsbarnet bestemte selv menyen for anledningen, og livretten stod innstilt som førstevalg da hovedretten skulle avgjøres. Det ble pannekaker! Takket være førti villige damer på «låven» og mammaens steketakke, lot ønsket seg innfri, og pannekaker ble servert. Mer om det tror jeg forresten vi må snakke litt om i et eget innlegg, for der gjorde jeg meg noen erfaringer i løpet av helga. På kakebordet ble det dessuten avgjort at det skulle stå muffins og godterikake! Som bestilt, så levert. Muffins og godterikake stod på bordet, sammen med gelé og fromasjkake som bestemor hadde bakt på lørdag, og en snickerskake som en god venninne hadde bakt på søndag. Bakehjelp er gull verdt, og tusen takk for gode kaker og hjelp!

Ninjagobursdag med pannekaker på menyen

Godterikaka var nok imidlertid det som skapte mest oppstyr blant både bursdagsbarnet og bursdagsgjestene i løpet av helga. Kaka var helt enkelt et resultat av et bilde veslekæll og jeg hadde sett på det store Internettet for en tid tilbake, og det er jo klart at når man blir fem år, så er en kake med godterier på den ultimate bursdagskaka, så veslekæll var ganske klar på ønsket sitt der. Noen lurte på om det var kake eller bare en gigantisk godteskål, men vi kunne bekrefte at det var kake under der også. Og det kan jeg fortelle: Aldri har det vært så mye offing og affing rundt et kakebord over kalorier og blodsukker og søte saker som da den kaka gikk rundt, og aldri før har det vært så lite igjen av én enkelt kake på et kakebord i et bursdagsselskap her på Fjellborg! Selv oreokaka må se seg slått av denne, så her gjorde veslekæll og mamma suksess. Det ble slettes ikke mye sjokoladekake igjen til fryseren denne gangen.

Sjokoladekake med masse, masse godteri

Gavebordet ble også en suksess, og veslekæll fikk alt han ønsket seg og mer til. Det var Ninjago-esker så langt øyet kunne se, og griseslakta står nå i fare for å bli utsatt fordi mor og far må kaste seg inn i Lego-byggebransjen med stor iver de nærmeste dagene og ukene. Jeg prøvde meg på en middels stor eske forrige mandag, og vet hvor lang tid dette tar, så her er det bare å rydde kalenderen! Et par gavekort på Felleskjøpet ble det også, så nå kan også storebror få kjøpt seg en skikkelig traktor med henger, sånn at han og lillebror kan ha hver sin. Noen kroner til sparebøssa ble det også, i tillegg til et skikkelig kult akebrett, en tøff drikkeflaske med Spiderman på, fotball og en tursekk.

Ja, bursdagsbarnet selv var i aller høyeste grad fornøyd da han gikk til sengs i går. Fem år gammel. Nå er plastikkduker, serpentiner og ballonger pakket bort, og spisestuebordet er tilbake i normale proporsjoner. Barnerommene er fortsatt bombet sønder og sammen i rot, men ellers bærer huset fint lite preg av helgens selskapeligheter. Neste gang det er tid for bursdagsfeiring her på Fjellborg, er det husmora selv som står for tur, men den turen har jeg i grunnen bare bestemt at jeg skal stå over noen år nå. Det er jo ingen som vil legge merke til det likevel, som dere kanskje husker?

Ninjagobursdag med Ninjagomuffins

Med høstens bursdagsfeiring vel overstått, er det på høy tid å rette blikket mot nye oppgaver, og slakting og juleforberedelser peker seg nokså klart og tydelig ut. I dag er det jo to måneder til selveste julaften, og stresset har et skikkelig basketak med sommerfuglene i magen nå, om hvem som skal få sitte på tronen de neste åtte ukene. Vi får nå se hvem som går av med seieren til slutt. Nå er det uansett nok for i dag, og snart skal bena høyt og lades for en ny morgendag. Ha en fin kveld – vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics