Hverdagsbetraktninger,  Høst på Fjellborg

Fredag og forberedelser

Så var det fredag igjen. Jeg syns at ukene bare raser avgårde for tiden, og nå er vi allerede kommet til slutten av oktober. Det som akkurat var sensommer, har plutselig blitt senhøst. Vi har kommet til den tiden på året hvor dagene starter på kne foran vedovnen med fyrstikker og optimisme, men fortsatt blir jeg litt overrasket når jeg ser på gradestokken ved kjøkkenvinduet. Fem grader? Det er da vitterlig bare et par uker siden det stod femten?

Markjordbær senhøsten

Den godeste Eli Kari Gjengedal snakket i morges om snø i lavlandet allerede på søndag. Vi ligger nok enda lavere enn som så her hos oss, men det er likefullt en påminnelse om at vinteren nærmer seg. Det betyr også at det er et par småting vi snart bør få unna, for å være i rute til Kong Vinter gjør sin entré. Det meste er i hus (eller «låve»), men sandkasselekene ligger fortsatt ute, og ei putekasse står igjen på terrassen.

Jeg skulle veldig gjerne fått begynt løvrakingen snart også, men løvet klorer seg fortsatt godt til grenene her omkring. Jeg er ikke så veldig glad i å gjøre samme jobb flere ganger, så rakingen får pent vente til løvet gir slipp på sommeren også. Det er i alle fall vakkert ute mens jeg venter!

Markjordbær senhøsten

Det er forresten helt greit at det ikke er klart for raking riktig enda også; det kan godt vente til uka. I helga har vi nemlig helt andre planer enn å arbeide i hagen! Veslekæll fylte jo fem år på tirsdag, og i morgen er det duket for familieselskap. På søndag blir det også fest, når tjue stykker med stort og smått samles i stua her. Dermed har min fredag i stor grad blitt brukt til kakebaking, og den lille jubilanten har lagt igjen klare bestillinger til konditoren: Muffins! Gelé! Sjokoladekake med masse godter på! Check! Check! Check!

Markjordbær senhøsten

Veslekæll selv har dratt på overnattingsbesøk til beppe og beppemor. Han ble hentet i barnehagen av beppe i dag, og det er alltid stor stas. Veslebonden er hjemme og har litt alenetid med mamma’n og pappa’n, og her har traktorene vært byttet ut med Scania og lastebilprat i kveld. Nytt Scania Fokus og greier i posten! Litt småtteri gjenstår ennå før jeg skal lande i stolen foran Gullrekka om litt, men så blir det fredagskveld også på Fjellborg. Vi snakker Pepsi Max og fullstendig helene på puffen. Håper du får en fin en også! Vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics