Speltlapper

Som den husmora jeg er, tenkte jeg å dele med meg litt av kokkekunnskapene mine i dag. Ikke at det er så mye å skryte av, kanskje, men innimellom klinker jeg til med noe som faller i smak rundt bordet.

Speltlapper hjemmelaget bringebærsyltetøy

Her en formiddag skulle veslebonden og jeg ha oss lunsj, men grøt og knekkebrød kan bli litt kjedelig i lengden. Med litt yoghurtrester i kjøleskapet, så skeiet vi fullstendig ut og stekte oss lapper – og sammen med hjemmelaget bringebærsyltetøy, gikk de ned på høykant! Jeg slumpet sammen litt, og mengden yoghurt ble bestemt av hva som var igjen i boksen, men det var nå omtrentelig dette jeg blandet sammen:

Speltlapper, ca 14 stk

3 dl speltmel
1 del hvetemel
1 ts bakepulver
3 dl melk
1,5 dl yoghurt naturell
2 ss smør, smeltet
2 egg

Jeg blandet det sammen i den rekkefølgen det er nevnt over, og lot røren svelle i ca 30 minutter. På middels sterk varme, stekte jeg dem fine gyllenbrune, før jeg serverte dem rett til en skrubbsulten veslebonde.

Speltlapper

Det er ikke alltid så mye som skal til for en litt annerledes lunsj. Dette var jo dessuten så lettvint at det egentlig bare er tull at vi ikke gjør det oftere; så lenge de er grove og uten sukker, så er det jo ikke stort verre enn brød likevel. Også så godt, da! Hva med å smelle sammen ei røre, og ha noe ekstra godt til kvelds i dag? Det skal ikke mer til for å vinne popularitet i heimen!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: