Sjølberging

Hverdag i dvale

Hverdagen på Fjellborg ligger ligger liksom litt i dvale om dagen, føler jeg. Altså selve hverdagen. Naturlig nok, egentlig, for det gjør jo naturen også sånn midtvinters. Det er jo også en del av livet sånn på en gård, selv om det jo slettes ikke er en gård dette her. Arbeidet følger årstidene, og da er det også årstidene som setter arbeidsinstruksene. Det er jo også noe av det vi liker ekstra godt med det livet vi lever, at vi kan leve tett med naturen og følge den. Selvsagt er det litt godt når alt er i dvale også. Det er godt å kunne hvile med god samvittighet, men vi kjenner likevel litt på rastløsheten om dagen.

Epletrærne kommer ut av sin dvale og blomstrer

Etter en hektisk høst og desember, er januar nesten som et vakuum. Det er liksom helt dødt. Både i naturen og i energilagrene. Riktignok kunne man jo tatt et skippertak i skuffer og skap og gamle papirer, men med en snikende lengsel etter vår er det ikke dét som frister. Fra plassen min ved kjøkkenbordet, vandrer øynene utover frukthagen. De nakne epletrærne. Om jeg lukker øynene, kan jeg nesten lukte de vakre blomstene som snart skal dekke grenene. Tankene minner meg på en varm sommerdag i juli, da jeg krøp gjennom bringebærkrattet som om det var hemmelige ganger i mitt eget slott.

Jeg har brukt litt tid de siste dagene til å eksperimentere i kjøkkenet. Granskuddpesto har vært en nøkkelingrediens (og resultatet får dere neste uke). Smaken får meg til å lengte etter varme vårdager i mai. Utålmodigheten blir nesten uutholdelig når tankene får fart. Ut i skauen og lytte til fuglesang og en natur som våkner til liv, mens kurven fylles av deilige granskudd. Matauk. Som jeg gleder meg!

Epletrærne kommer ut av sin dvale og blomstrer

Ikke minst gleder jeg meg til å ta med dere inn i vår- og sommermånedene. Syklusen skal gjentas, men det er alltid noe nytt. Alltid noe uprøvd. Jeg har allerede flere tanker om hva jeg vil prøve på i år. Ting jeg ikke rakk i fjor, men erfaring kjøper tid, så kanskje jeg rekker det i år. Dere skal få være med i prosessen. Jeg håper dere vil inspireres til å delta aktivt selv også. Frister det, kan du jo allerede nå ta en titt på disse rådene og begynne planleggingen?

Epletrærne kommer ut av sin dvale og blomstrer

Vinter og dvale på alle fronter til tross, så har vi så smått begynt planleggingen av de varmere månedene vi også. Og nei; jeg snakker ikke om ferieplanlegging. Titt innom i morgen, og bli med fra start!

Vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics