Tips og ideer

Farsdagsgave – hva skal du gi?

Farsdag nærmer seg, men hva i alle dager skal du gi i farsdagsgave? Mannfolk er jo ikke de enkleste å finne på noe til. Eller er det mulig likevel? Les videre og få noen forslag før den store dagen!

Snart farsdag

Det nærmer seg farsdag. Ennå er det nesten to uker til, for farsdag er jo først den andre søndagen i november. Men, dit går det fort! Særlig når du skal slakte tre gris først også.

Farsdagsgave

Jeg syns farsdag er en hyggelig tradisjon. Ikke for at man alltid rekker å gjøre så mye ut av selve dagen, for ikke bare har vi en far i eget hus, men både husbonden og jeg har jo også hver vår far. Og min far har igjen sin far, og … Det er mange som skal besøkes!

Farsdag på Fjellborg

Her på Fjellborg havner ikke sjelden slakta i samme uke som farsdag. Det gjør at farsdag ofte forsvinner litt i pulled pork og stykningsdeler, for slaktetiden alene kan ikke settes ut fra én bestemt søndag. Der er det andre krefter som avgjør når.

Til gjengjeld koser vi oss ekstra mye med å ordne farsdagsgaver! Om det blir dårlig med frokost på senga og høye bløtkaker, så legges det ned desto mer tid i gavene. Hva er det fatter’n kan glede seg over i år?

Hva skal vi gi i farsdagsgave?

Å finne på noe til disse pappaene er imidlertid ikke alltid lett. Sokker er ikke akkurat så festlig å gi bort, og de som trenger den slags, har gjerne mer enn nok av slips. Og skjorter.

De aller fleste mannfolka jeg kjenner synes at verktøy er fin-fine saker, men så skal jo heller ikke ei farsdagsgave koste det hvite ut av øyet. Vi er glad i pappaene våre, men det må jo liksom være grenser likevel. Som med alle gaver.

Så, hva skal vi gi til far?

Fast tradisjon

Jeg har gjort det veldig enkelt. Helt siden jeg var 14 har pappa fått det samme til hver eneste farsdag. Lurer du, så er jeg nå 35. Og pappa får det samme i år også, for ellers vet jeg at han blir skuffa. Han får pakkekalender!

Fikk du med deg innlegget der jeg kom med et fullstendig forslag til adventskalender til barna?

Du finner det HER

Pappa får en pakkekalender i farsdagsgave. Det er ingen fancy pakker i den, og jeg har satt et budsjett på maks ti kroner per pakke. Det funker fjell, og er dessuten veldig hyggelig å gi bort. Det blir dessuten en farsdagsgave som varer. I alle fall i 24 dager.

Pakkekalender i farsdagsgave

Jeg gjør det ikke så avansert. En sjokoladekalender i luke en, noen papirlommetørklær, en kulepenn, kanskje. En pose med småsjokolader fordelt på flere dager, et Griseflax, …

Alle pakkene nummereres og legges i en boks som overrekkes pappa, og tradisjonen overholdes.

Andre forslag til farsdagsgave

Et alternativ til småsjokolader og sukkertøy, er å skrive små lapper og ha i en krukke. Om det gjøres som en adventskalender, eller om det gis som en farsdagsgave som kan åpnes i sin helhet der og da er jo opp til deg. Men, på lappene kan det stå barndomsminner, ting du setter pris på med akkurat din pappa, dårlige pappavitser du husker, og liknende. En farsdagsgave som vil være hyggelig både å lage, gi og å få.

FLAX-kalender og litt smågodt er jo også en fin farsdagsgave? De fleste pappaene jeg kjenner vil ikke egentlig være ved at de synes kalendere er morsomt, men når de først har fått en, lyser den opp desember litt ekstra. Og desember, den er strengt tatt ikke langt unna.

Farsdagsgave krever litt ekstra

Ja, farsdagsgaver krever litt ekstra, syns jeg. Ikke for at far er mer verdt enn mor, men fordi menn kanskje ikke ser nytteverdien i de samme tingene som kvinner. Om far får en blomsterbukett blir den jo likevel mest til mor. Og dusjsåpe og håndkremer? Det er kjedelig uansett.

Ok, jeg innser at kanskje ikke alle mødre er enig med meg i det der, men la gå. Nå er det pappaene det handler om, og hva vi skal gi dem i farsdagsgave?

Farsdagsgave - hva skal du gi?

Sånn bortsett fra en adventskalender, så er nok kanskje mitt beste tips å lytte til far gjennom året. Hva ønsker han seg?

Ja, for det er jo gjerne sånn, uansett anledning, at de gavene man setter mest pris på, er det man får som man har ønsket seg! Ønsker far seg raggsokker, så er raggsokker det du skal gi ham i farsdagsgave!

Gi farsdagsgave med hjertet

Har far ennå små barn, så er det jo gjerne ikke så håpløst vanskelig. For det første er jo gjerne de fleste smårollinger ramme med fargestiftene! Og så kan man jo gi bort den sovemorgenen og livretten. Ja, til og med kanskje favorittølet!

Men det viktigste med hele farsdagsgaven er uansett at du husker på å gi den med kjærlighet. Ikke med et ork, gjort i siste lita. Ja, jeg vet det ennå er nesten to uker til farsdagen, men begynn å tenke på farsdagsgava allerede nå. Da er sjansen stor for at den blir vellykket og noe du kan glede deg til å gi bort.

Farsdag

Har du flere gode forslag til farsdagsgaver, må du gjerne legge dem igjen i kommentarfeltet under her. Det kan være fint med en liten idébank for noen hver.

Lykke til med farsdagsforberedelsene!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics