Sjølberging,  Vår på Fjellborg

Drømmer om drivhuset

Jeg er fryktelig utålmodig om dagen. Ja, ikke bare jeg heller, forresten. Husbonden er nesten klar for å rote gressklipperen frem fra glemselen i ren iver, og vi må stadig minne hverandre på at det er bare januar. Ute er det nemlig ikke mye som minner om det! Bakken er bar, og på en solskinnsdag er vi så fylt av vårstemning at det er bare såvidt at ikke påskepynten hentes frem fra kottet.

Prikke salat drivhuset

Lengselen trekkes mot strikkagensere og lette sko, småfregner og lukten av vårklar jord. Snart! Vi blar i kalenderen, teller uker og helger. Det nærmer seg. Og det gjør det faktisk! Såpass at det er noen vårsysler vi må begynne å tenke på allerede, dersom vi ikke skal risikere at tiden løper fra oss. Det gjorde den nemlig i fjor, men i høst tok vi grep for at dét ikke skulle skje i år.

Kruspersille i drivhuset

«Agurk! Ehm… paprika? Kruspersille! Også tomater!»
Veslekæll vet godt hva han vil ha i drivhuset når sommeren kommer. Husmora også: Squash! Og salat! Husbonden vil ha gressløk til eggerøra si, og har veldig lyst til å sette noen poteter også. Veslebonden spiser det han får. Ja, planene for drivhuset legges, og allerede i begynnelsen av neste måned må vi tenke på å få frøene i hus. Ukene går så fort, og plutselig er tiden der for å forkultivere.

Squash fra drivhuset til naboen

Jeg gleder meg til å følge en ny livssyklus. Til å se frøene bli til små liv og planter, og senere gi oss mat. Vil vi få det til å gro? Klarer vi å holde liv i det vi sår? Hvordan blir årets avlinger? Vi har også planer om et drivhus til her på Fjellborg; vi må bare bli enige om hvor det skal stå. Aller først må imidlertid barselavdelingen innendørs gjøres klar, og de rosa minidrivhusene skal hentes inn. Det er en spennende tid vi går i møte, og selv om dagene synes lange og kalde ennå, går de likevel fort. Nå skal vi bare skrive en handleliste, og så er vi så smått i gang.

Tomater fra drivhuset

Ja, det gledes til vår, og det er godt å se at det går mot lysere tider. Vi merker stor forskjell fra dag til dag, og det hjelper ikke minst for energien. Dagene flyr, og i morgen er det jo allerede fredag. Helga står på trappa, men her på Hverdagen på Fjellborg skal den få en litt vemodig start. Titter du innom?

Vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics