Tips og ideer

Ti tips til farsdagen

Vi nærmer oss farsdagen, men hva skal vi gi til pappa? Et mannfolk? Her har jeg samlet ti tips til farsdagen.

Farsdag nærmer seg

Andre søndag i november er det fars tur til å skinne. Da er det farsdag. For noen er det en dag som glir forbi i stillhet, mens andre disker opp med frokost på senga, stor familiemiddag og alt uten sidestykke.

Her på Fjellborg kommer det veldig an på hva som ellers står på programmet hva vi gjør på den store dagen. Veldig ofte står vi midt i slakta, faktisk.

Ti tips til farsdag

Det gjør vi ikke i år. Derfor har vi mulighet til å gi husbonden og pappa’n i huset litt ekstra oppmerksomhet. Men, hva i alle dager skal man finne på i gave til far?

Jeg har den siste tiden sett at mange leser innlegget Farsdagsgave – hva skal du gi? Inspirert av det, har jeg derfor satt sammen en liste med ti tips til farsdagen.

Vi kjører rett på med nettopp …

Ti tips til farsdagen

1. Blåtur

Det første av ti tips til farsdagen er å invitere far med på blåtur. Kostnadene styres helt og holdent av turens bestemmelsessted. Kanskje er det bare en tur i skauen med noe godt i sekken (som han slipper å bære)? En dagstur til en severdighet? En naturskjønn omvei til familiens favorittrestaurant? Bruk fantasien og gjør det som passer dere!

Bål
En blåtur er et av mine ti tips til farsdagen

2. Refleksvest

Mange voksne har forbedringspotensiale når det kommer til bruk av refleks. Ikke minst slites også reflekser med tiden, så kanskje det er på tide med en ny? Det ligger mye omsorg i en refleksvestgave.

3. Påleggspakke

De pappaene jeg har god kjennskap til er glad i mat. Et av mine ti tips til farsdagen er derfor å kjøpe litt forskjellig og godt pålegg. Kanskje litt sånt dere ikke har i kjøleskapet til vanlig; roastbeef, krydderskinke, hodesylte, spekepølse. Pakk det inn og gi far noe å se fram til på matpakka den neste uka.

Hva med honning? Her på Fjellborg selger vi honning.

Se mer HER

4. Servere livretten

Og apropos mat: Hva med å gi far en treretters til middag i gave? Med livretten som hovedrett, selvsagt. Dekk et fint festbord hjemme og pynt dere litt. Gjør det gjerne til et familieprosjekt og ta barna med i forberedelsene. Mens dere lager mat kan jo far beundre verktøyet sitt, lese en bok, trene eller hva enn far liker å bruke tid på.

Benløse fugler på menyen i Prosjekt Henriette

5. Kinogavekort

Det femte av mine ti tips til farsdagen er å gi far et kinogavekort. Å gå på kino kan fort gjort bli noe man utsetter og utsetter og ofte fordi det jo har blitt nokså dyrt. Med et kinogavekort får man liksom en unnskyldning til å gå! Kanskje får til og med familien bli med?

6. Velvære

Å gi far et gavekort på velvære kan også være en idé. Mannfolk bruker sjelden penger på sånt selv, men syns like fullt det er godt med massasje, fotpleie eller kanskje til og med en tur til barbereren?

7. God drikke

På lista over ti tips til farsdagen finner vi også god drikke. En smakfull kaffe dere ikke drikker til vanlig, en god te; gjerne med en passende godbit som kan nytes til. Og hvis far i huset ikke liker kaffe eller te, så kanskje en god vin? Øl?

Septemberlørdagen vi ikke glemmer, kaffebar mormorkjeks

Hva skal vi gi til den som har alt?

Få et tips HER

8. Årskort

Vi skriver november, og året er på hell. Et nytt står dermed for tur. Har far i huset et årskort som kanskje trenger fornyelse? Eller hva ned et helt nytt? Et årskort på for eksempel museum kan anbefales.

9. Almanakk

Ja, og når vi først snakker om årsskifte, så kan kanskje en almanakk glede far? Det finnes enkle varianter i ulikt design i de fleste bokhandlere, eller også kan familien sammen designe en på nett til far spesielt.

10. Noe å lese på

Det siste av mine ti tips til farsdagen er noe å lese på. Gjerne en bok om det er noe far er glad i, eller hva med et årsabonnement på et magasin? Det finnes jo noe der ute for nærmest en hver interesse. Hva liker pappaen i deres familie?

Ti tips til farsdagen værsågod

Ja, det var ti tips til farsdagen, det. For en hver smak og lommebok, forhåpentligvis. Det viktigste er jo faktisk ikke prislapp eller størrelse, men tanken lagt bak.

Farsdagsgave

Og husk: Det er far som er i fokus denne dagen. Mors middagsservise kan få deler ved en annen anledning.

Glem for all del heller ikke tipsene fra Farsdagsgave – hva skal du gi? Her er blant annet adventskalender nevnt, og det er et stadig hett tips, altså.

Så, da gjenstår det bare å ta en avgjørelse, da? Pakke gaven inn og ha en fin farsdag på søndag.

Syns du listen over var nyttig? Del gjerne innlegget videre! Har du forslag å tilføye? Fortell i kommentarfeltet under så flere kan se.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics