Musefellene

Kattungene har flyttet ut

I dag var dagen vi både har gledet og gruet oss til. Kattungene har flyttet. Igjen er tre små tomrom, men også lettelse.

Tolv uker

I går var det tolv uker siden Muusi kom mjauende over tunet her, slank om midjen. Vi skjønte fort at kattungene var kommet.

Vi har fått kattunger. Muusi passer på.
Nå har kattungene flyttet ut.

Etter litt leting fant vi dem. Muusi hadde gjemt den under den gamle, sprukne sklia til ungene. Tre små nøster, så små at vi nesten ikke kunne skjønne at det var mulig.

Kattungene ble selvsagt presentert på bloggen også.

Se HER

Vi tok dem med inn i en kurv som vi klargjorde og satte i et hjørne av kjøkkenet. Det var langt tryggere for tre små innendørs, og ikke minst er det lettere å temme katter som bor sammen med folk.

Verden er i ferd med å vokse seg større og Lola utforsker

Vi ble fort vant med den nye tilværelsen og familieforøkelsen på kjøkkenet. At de en dag ikke lenger skulle være her var en fjern tanke, men i dag kom altså dagen: Kattungene har flyttet ut.

Nye hjem

Kattungene var ikke mange dagene gamle før alle tre hadde fått nye hjem. Det var også de nye familiene deres som fikk gi dem navn: Lola, Luka og Saka.

Kattungene til Muusi spiser mat for første gang.
Nå har kattungene flyttet ut

Lola og Luka blir boende i nærheten, Saka litt lenger unna, men alle tre hos venner av barna. Dermed er det litt lettere å godta at kattungene har flyttet ut; vi får jo møte dem jevnlig alle tre.

Men, før de fikk flytte, fikk de leve og bo med kattemor og oss i sine første tolv leveuker. Tolv fine uker for både kattene, ungene og oss voksne.

Veslebror skryter av Muusi som har fått så fine kattunger sommeren 2023

Det er mye å utforske når man er liten!

Se bare HER

Vi har fått glede oss over å følge utviklingen deres fra små, nærmest urørlige, nøster med lukkede øyne, til små, livlige pøbelpuser. Å se hvordan de har lært verden å kjenne og kattemors innsats for at de skal takle den har vært innmari spennende.

Kattungene har flyttet ut

Men, allting har en ende. Også hverdagen med små kattunger. I morges kom de nye matmødrene og hentet Lola, Luka og Saka. Uten det minste tegn til protest fikk de plass i katteburene og tatt med til det som heretter blir deres nye boltreplass.

Kattungene har flyttet ut

I løpet av formiddagen har det tikket inn bilder og små videosnutter av kattungene. De har helt klart kommet til gode hjem og ser ut til raskt å ha funnet seg til rette. Jeg er glad for at kattungene vi leverer fra oss er tre trygge, tillitsfulle kattunger.

Trygge og tillitsfulle, men også tre pøbler!

Les mer HER

Mine egne unger har tatt det at kattungene har flyttet ut med stor ro. Litt trist er det selvsagt for oss alle, men så lenge de har flyttet til kjentfolk går det likevel bra. Og vi vet jo at fem katter uansett ikke ville gått i lengden.

Kattungene har flyttet ut

Derfor er det også med en viss lettelse at kattungene nå har flyttet ut. Vi har gjort jobben vår og gitt dem videre til gode hjem. Tilbake sitter vi og behøver ikke lenger tenke på hvilke dører som står oppe og hvem som er ute eller inne til en hver tid. Forhåpentligvis kan bordpynten atter få være i fred også.

Muusi og kattungene

Men savne dem? Det kommer vi til å gjøre! Heldigvis har vi fortsatt Sokrates og Muusi. Sistnevnte skal få ekstra mye kos de neste dagene, for hun går her og leter og leter etter de tre små som plutselig er vekk. Men, sånn er det vel for de fleste mødre når poden(e) flytter ut, og detviktigste er jo at de har det bra.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics