Uka i bilder

Høstferien 2023 i bilder

Høstferien 2023 har vært perfekt i alle deler: Fjellet, snø, nye venner, god mat og gode minner. Her får du den i bilder.

Høstferien 2023

Jeg sitter her, søndag kveld, og forsøker å ta innover meg de siste dagene. Ja, hele den siste uka, og det som var høstferien 2023. Den har vært helt fantastisk, og det tror jeg alle i familien vår kan enes om.

Høstferien 2023: På toppen av Skjerdingfjell 1137 moh

Så sent som i ettermiddag kom vi hjem fra ferie, og før jeg så mye som tittet inn i TV-stua, sørget jeg for å tømme sekker og kofferter. I morgen vil jeg leve på bare ferieminnene; ikke rotet etter den også.

Men høstferien har vært mer enn ferietur, Espa-boller og høyfjellesluft.

Hjemme alene

Høstferien 2023 var ikke tiden for lediggang. Mandag etter frokost dro veslebror og veslebonden på hyttetur med besteforeldre.

Veslekæll var allerede av gårde på overnattingstur i skauen med en kamerat. Det eneste jeg hørte fra ham var: «Vi blir en natt til. Kan du være snill og komme med mer mat?»

Etter å ha levert brødmat og en pizza (!) på avtalt sted, kunne jeg pusle i kjøkkenhagen.

Sesongen er over i kjøkkenhagen og jeg høster pyntegresskar

Nå er sesongen i kjøkkenhagen over. Det har jeg bestemt.

Les mer HER

Jeg var også på sykehuset for en kontroll av ørene. Som jeg har vært litt inne på de siste ukene, har ikke formen vært helt på topp, og jeg har koblet det til Ménière, en sykdom som rammer nettopp ørene.

Forhåpentligvis vil jeg klare å komme meg litt ovenpå igjen ved «bare» å justere medisinene mine, så da krysser jeg fingrene for dét.

Pakket og klar for høstferien 2023

Etter et par dager hjemme i dørene var det på høy tid å forberede for selve høstferien 2023.

Jeg klargjorde for noen dager vekk fra dyrene:

Tok en siste prat med hønene:

Pakket bilen:

Pakket og klar for høstferien 2023

Og stablet omsider veslebror og veslebonden i baksetet før vi satte kursen for Espa. Det var feriens første stopp.

Første stopp i høstferien 2023: Espa

Etter å ha fylt opp bollelageret plukket vi opp veslekæll og husbonden. De hadde reist i forveien for å pakke trapper på Fagtrapp-fabrikken, hvor husbonden også satte igjen sin bil. Fra Espa dro vi videre til Hamar, hvor vi tilbragte én natt før vi dro til fjells.

Endelig på fjellet

For mange er Østerdalen det kjedeligste stykke vei i Norges land. For meg er det veien til hvile, og jeg elsker å se trærne langs veien, elggevir og gamle hus.

Fjellet er mitt sted!

Se bare HER
Oppover Østerdalen på vei til Skjerdingen Høyfjellshotell og høstferien 2023

Omsider tok vi av fra riksveien og kjørte oppover fjellsiden mot Skjerdingen Høyfjellshotell. Dette er et hotell i særklasse som skal få sitt eget, mer enn velfortjente, innlegg senere. For nå kan vi bare konstatere at dette var det perfekte stedet å tilbringe høstferien 2023!

Høstferien 2023 tilbragte vi på Skjerdingen Høyfjellshotell

Da vi kom fram like før lunsj skinte solen fra skyfri himmel. Dermed droppet vi bare bagasjen og snørte på oss fjellstøvlene før vi føk oppover i fjellet.

Høstferien 2023: På toppen av Skjerdingfjell 1137 moh

Vi besteg Skjerdingfjell med sine 1 137 m.o.h., og utsikten derfra var spektakulær! Med Rondane i sikte nøt vi en enkel lunsj og ei pakke kjeks på deling. Bedre kunne ikke noen dager i høyden ha begynt.

Høstferien 2023: På toppen av Skjerdingfjell 1137 moh

Høstferie eller vinterferie

Jammen var det bra at vi tok toppturen med det samme vi kom fram. Dagen etter våknet vi til dette:

Høstferien 2023: Vi våknet til snø utenfor Skjerdingfjell høyfjellshotell

Årets første snøfall var en gledesfylt opplevelse. Vi brukte ikke lang tid etter frokost på å komme oss ut. Heldigvis var vi forberedt på været og hadde med egnede klær.

Høstferien 2023: Vi våknet til snø utenfor Skjerdingfjell høyfjellshotell. Snømenn

Etter å ha bygd to snømenn var vi likevel fornøyd. Ungene hadde nye venner som ventet inne, og det hadde jammen vi voksne også. Så resten av dagen ble vi inne.

Strikketøyet vokste, historier ble utvekslet, barndomsminner skapt, samfunnsproblemer løst og mat spist. En rett og slett perfekt dag i høstferien 2023.

Kaffe og strikketøy på Skjerdingen Høyfjellshotell, høstferien 2023

Og ute stod to snømenn med hodene mer og mer på skakke, preget av det skiftende fjellværet.

Historietimen i høstferien 2023

Vi har knapt vært en tur på fjellet uten å ta turen videre til Sollia og det krigshistoriske museumet der på Amperhaugen.

Sollia Krigshistoriske museum, Amperhaugen

Museumet eies av Jo Øvergård hvis far deltok i det illegale arbeidet under krigen, og han er et oppkomme av gode historier og besitter en enorm kunnskap.

Sollia Krigshistoriske museum, Amperhaugen

At samlingen inneholder gjenstander som Herman Görings private fotoalbum og Gregers Grams personlige våpen gjør det hele ekstra spennende.

Sollia Krigshistoriske museum, Amperhaugen. Gregers Grams personlige våpen er i samlingen

Både ungene og vi syns det er veldig fint der, og vi var glade for at vi rakk en tur dit også i løpet av høstferien 2023. Alle tiders historietime, og alle tiders reisevei gjennom Rondane.

Rondanevegen

Trillende ut av høstferien 2023

Da vi kom tilbake til Skjerdingen i går ettermiddag ventet et lass med vafler.

Vafler

Siden var det hjortefilet til middag …

Middag på Skjerdingen Høyfjellshotell: Hjortefilet med tilbehør

… pannacotta til dessert …

Dessert på Skjerdingen Høyfjellshotell: Pannacotta

… og sjokoladekake til kaffen.

Sjokoladekake til lørdagskaffen på Skjerdingen Høyfjellshotell

Alt hjemmelaget av verdens fineste Ulla-Britt, den 77 år gamle kokka på hotellet. Takket være henne triller vi ut av høstferien 2023. Trillende ut – og helt hjem til Fjellborg.

Etter frokost i dag tidlig fikk jeg kaffe på termosen min før vi tok farvel med alle de flotte menneskene vi var blitt kjent med de siste dagene. Deretter satte vi kurs mot Fjellborg.

Høstferien 2023 er ved veis ende. I morra venter vekkerklokke, matpakker, skole, barnehage og jobb. Er vi klare? Tja. Men vi er fulle av gode minner å møte hverdagen med, og for dem er vi takknemlig. Høstferien 2023 har vært den fineste på mange år, og selv om vi gjerne skulle hatt noen dager til, så er det vanskelig å deppe når den har vært så perfekt i alle deler.

Veslebonden på høstferie 2023, på fjellet

Så, da går vi til ro for kvelden, da, og møter morgendagen med fulladet batteri og friskt mot! Henger du med?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics