Musefellene

Sokrates har vært på tur

Sokrates har vært på tur. Vi så ham siste gang i høstferien, og var etter hvert innforstått med at Sokrates ikke ville komme hjem igjen, men så fikk vi en melding lørdag kveld.

Kan det være …?

Vi satt og så på Maskorama lørdag kveld da en melding tikket inn på telefonen min. Vanligvis følger jeg ikke med på den når familien er samlet foran TV, men for Maskorama gjør vi et unntak. Vi skal jo gjette, må vite! Og heldigvis for det:

«Er ikke dette Sokrates? Vi syns det likner veldig!»

Sokrates har vært på Tur, men er endelig hjemme igjen. Katt.

Meldingen var fra naboen som hadde funnet et bilde på Facebook. Vi glemte hele Maskorama der vi i stedet satt med hver vår telefon for å bla i våre respektive album for å finne bilder å sammenlikne med.

Sokrates hadde vært på tur i fem og en halv uke, så at han plutselig kunne dukke opp sånn midt i lørdagsunderholdningen var nesten for utrolig.

Sokrates har vært på tur

Til tross for å være en kastrert hankatt; Sokrates har vært på tur opptil flere ganger, han. Langturer, til og med, på opptil både to og tre uker.

Da vi hadde kattunger var det tett mellom turene, og han var som regel borte fire og fem dager i slengen uten at vi etter hvert reagerte nevneverdig. Han var på ingen måte en superonkel for de små rottene som forstyrret hans behagelige tilværelse, men han kom alltid tilbake.

Sokrates har vært på Tur, men er endelig hjemme igjen. Katt.

Derfor var vi heller ikke veldig bekymret da han ikke møtte oss da vi kom hjem fra høstferie. Veslekæll kunne forsikre om at han hadde sett Sokrates samme dag som vi dro, og vi slo oss til ro med at han nok ville komme tilbake om noen dager.

Tiden gikk

Men, dagene gikk og dagene ble til uker. Kattungene flyttet jo ut morgenen etter at vi kom hjem fra høstferie, så de burde heller ikke være til hinder for at Sokrates skulle komme hjem.

Sokrates har vært på Tur, men er endelig hjemme igjen. Katt.

Tiden har jammen gått fort!

Det er jo ikke lenge siden DETTE

Etter tre uker begynte vi å bli bekymret for alvor. Sokrates hadde vært på tur før, men aldri lenge!

Skjønt, sist han kom hjem fra en av langturene sine så var han ved godt hold. Kanskje han rett og slett hadde to hjem?

Uansett bestemte vi oss for å etterlyse ham på Facebook-gruppa til bygda her. Alle kjenner alle og også hverandres katter, så var han fortsatt i live ville vi høyst sannsynlig få napp der!

Sokrates har vært på tur

Det gjorde vi imidlertid ikke. Enda en uke eller to gikk uten livstegn. Både ungene og vi voksne var etter hvert fullt innforstått med at Sokrates nok hadde vært på sin siste tur.

Det var absolutt sorg i heimen. Han har ikke gjort stort ut av seg, men han har vært vår store kjæledegge med sine særegenheter og milde vesen. Sokrates har vært en snill katt som har passet godt inn i en familie med tre (små) barn.

Stor sorg var det også her i fjor høst da Sokrates’ tvillingbror ble funnet død i veikanten.

Du kan lese mer HER

Men, så fikk vi altså lørdag kveld en melding fra naboen. Vi var enig med dem: Dette måtte være Sokrates!

Vi kom raskt i kontakt med den snille damen som for øyeblikket hadde Sokrates i sin varetekt. Hun fikk tilsendt bilder fra oss og vice versa og da var ingen av oss i tvil. Sokrates var funnet!

Katt

Trygt hjemme

Med Maskorama kunne det være det samme. Klokka var nesten halv ti da vi slang oss i bilen, de to eldste barna og jeg. Sokrates hadde vært på tur lenge nok!

Han kjente oss helt tydelig igjen. Han kunne ikke ligget mer avslappet på sofaen hjemme enn han gjorde i buret på hjemvei. Ikke et knyst fra ham som ellers har mjauet febrilsk om en biltur har tvunget seg fram til dyrlegen.

Vel hjemme kastet han seg over matskåla før han fant plassen sin i sofaen. Ja, aller først forsikret han seg forresten om at rottene var vekk, men ellers har han ligget pal i sofaen siden.

Helt hva som har skjedd, vet vi ikke. Han ble imidlertid funnet over halvannen mil hjemmefra! Geografien tatt i betraktning gjør det hele egentlig ganske utrolig. Én teori er at han muligens kan ha blitt tatt med på en liten kjøretur, faktisk. Ett eller annet sted gikk det uansett galt for ham, slik at han ikke fant hjem igjen.

Sokrates har vært på luksustur

Vi er imidlertid bombesikre på at når Sokrates har vært på tur, så har han vært på luksustur!

Han kom hjem, fet som en julegris! Pen i pelsen var han også, og hadde bare én eneste, liten flått. Attpåtil har han lagt seg til et par vaner han aldri har hatt tidligere:

For det første tigger han. Om noen er på kjøkkenet og smører mat, viker han ikke fra vedkommendes side før siste smule er børstet av benken. Han ligger også lagelig til under veslebrors plass når vi spiser middag. Det har aldri tidligere skjedd! Han har åpenbart lært et sted at ved bordet er det håp.

I tillegg er han blitt svært så komfortabel med å være innekatt og å bruke kattedo. Ikke siden han var kattunge har det vært akseptert. Han er først utekatt og siden kosegris. Først i dag, faktisk, har vi observert ham gående til døra.

Dette tyder på at han nok har vært holdt inne et sted. Han har med andre ord ikke lidd noen nød på sine nesten seks uker på rømmen. Men, på en eller annen måte har han også forvillet seg fra «hotellet». Heldigvis la alt seg til rette slik at han kom hel hjem igjen til flokken sin.

Katt

Nå får han pent holde seg inne en stund til vi er sikre på at systemet hans er tilstrekkelig rekalibrert etter reisen. Han gir tydelig uttrykk for å trives med å være sammen med oss igjen, og det skulle vel ikke være nødvendig å si at vi trives sammen med ham også. Nå håper vi han blir!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics