Vaniljesauskake

Jeg kjenner tenna løper i vann og kaffetørsten melder seg tvert! Vaniljesauskake er perfekt om du har vaniljesausrester, eller om du rett og slett bare vil ha noe skikkelig godt og saftig.

Restefest

Ja, for vaniljesauskake er nesten som nonstop, altså. Har du først tatt ett stykke så er det vanskelig ikke å ta ett til.

Vaniljesauskake finnes i mange varianter. Den jeg deler her har stått nedskrevet i kokeboka mi i mange år. Det er jo stadig det serveres desserter med vaniljesaus til, eller at geleen frister de yngste på bursdagens kakebord. Like ofte skjer det «dessverre» at det står igjen en skvett av nettopp vaniljesausen, og hva gjør vi med den?

Jeg kan knapt tenke meg noe bedre å bruke rester til enn å lage kake!

Ingen regel uten unntak

Men det er klart, at du må ikke nødvendigvis vente til du har rester før du baker vaniljesauskake, altså. Det går jo an å få litt vaniljesaus i hus kun til formålet også.

Og jeg tør love at vaniljesauskake er ei saftig, myk og holdbar kake. Perfekt ved siden av eftaskaffi’n, en sikker vinner på kakebordet (særlig om du har barn til bords) og alldeles ypperlig som ha med-kake til skoleavslutning, basar eller hva det måtte være. Vaniljesauskake kan bakes dagen før og være like god, og den egner seg også godt til fryseren.

Skal vi bake, da?

Vaniljesauskake

Du trenger

100 gram margarin
½ liter vaniljesaus
150 gram sukker
3 ts bakepulver
350 gram hvetemel

Perlesukker
Kanel

Vil du lage en melkefri variant kan du benytte melkefritt margarin og bruke for eksempel Oatly vaniljesaus i stedet for vanlig vaniljesaus. Smaken blir den samme gode, og flere kan spise den! Et hett tips hvis du lager ha med-kake, der altså.

Slik lager du vaniljesauskake

Smelt margarinen. Avkjøl noe og rør inn vaniljesausen.

Bland inn sukkeret og sikt deretter på hvetemel og bakepulver.

Dersom du lager vaniljesauskake på rester og ikke har nok vaniljesaus, kan du redusere melmengden med  25-50 gram per dl vaniljesaus du mangler.

Ha røren over i en liten langpanne, ca 20×30 cm (eller tredoble oppskriften til en vanlig langpanne) kledt med bakepapir, strø over perlesukker og kanel og stek på midterste rille ved 180° i ca 30 minutter.

Deretter …

Oppskrift vaniljesauskake

… er det bare å nyte! Vaniljesauskake kan spises som den er, eller også med en klatt iskrem ved siden av.

Har du prøvd husmoras hjemmelagde iskrem?

Oppskriften finner du HER

Da gjenstår det bare å si velbekomme og lykke til med baksten!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: