Lørdagskake

Oreomuffins som gjør suksess

Oreomuffins er en praktisk variant av oreokake når man skal ha «noe å holde i hånda». Gjør garantert suksess hos både store og små.

Kaker i barneselskap?

Store kakebord i barneselskap har vi lært at har lite for seg. De færreste unger forsyner seg godt av kakene. Godterier derimot! Likevel vil vi jo liksom ha noe å kalle kake når det er bursdagsfest.

Muffins pleier å være en hit. I alle fall så lenge de ikke pyntes med annet enn melis og nonstop. Jo mer greier, jo mindre spises. Det er i alle fall erfaringen her. Men, en enkel muffins blir spist. Den er liksom barnevennlig på alle vis, størrelsen inkludert.

Da veslekæll feiret bursdagen sin med venner nå, ønsket vi imidlertid å gjøre litt mer ut av det. Det er forskjell på fem- og trettenåringer, og det bør liksom komme til uttrykk i kakene også. Derfor dro jeg en gammel slager fram fra kokeboka mi, som jeg sikkert ikke har bakt på nærmere femten år: Oreomuffins!

Oreomuffins gjør suksess blant store og små

De bygger på den vanlige oreokaka jeg ellers baker til selskaper, men er liksom laget i ferdige porsjoner. Perfekt når man skal ha noe å holde i hånda og ikke kan eller vil ta serviset i bruk.

Vanlig oreokake?
Du finner oppskrift HER

Oreomuffins

Oreomuffins lages i tre steg. Jeg har i oppskriften delt dem opp slik at trinnene er enkle å følge. Oppskriften er nok til omtrent 30 muffins og er laget så stor fordi 1) de er gode og 2) for at du skal slippe å omporsjonere sjokolademoussen. Dessuten går det unna på dem når gjestene først forsyner seg. Synes du likevel det blir litt mye, er det enkleste å halvere oppskriften. Da kan du ha den sjokolademoussen som blir til overs i en bolle og servere som dessert.

Sjokolademuffins

Du trenger

6 egg
300 g sukker
150 g smeltet margarin
3 dl melk
550 g hvetemel
4 ss kakao
6 ts bakepulver

Slik lager du sjokolademuffins

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet margarin og melk. Sikt på det tørre og vend forsiktig inn slik at eggedosisen ikke mister den luftige konsistensen.

Sett muffinsformene på et stekebrett og fyll formene halvfulle med røre. Du kan regne omtrent fem former per egg.

Stek muffinsen på midterste rille ved 200° i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Når de er kalde, skjær toppene av muffinsene. Avskjæret kan du gomle eller smuldre opp og bruke i for eksempel punchboller.

Sjokolademousse

Du trenger

1 pk Freia sjokolademousse
1 pk oreokjeks

Slik lager du sjokolademousse

Følg anvisningen på sjokolademoussepakken. Finhakk oreokjeksen og vend inn i sjokolademoussen.

Bre et lag sjokolademousse på hver muffins og sett kjølig én time til moussen stivner.

Ostekrem til oreomuffins

Du trenger

3 dl kremfløte
200 g Philadelphia Original
2,5 dl melis

Slik lager du ostekrem

Pisk fløten til passe fast krem og sett til side. Philadelphia og melis piskes til det er blandet, og har fått en kremet konsistens. Er melisen fryktelig klumptete, kan det være lurt å sikte den først. Bland kremen inn i osteblandingen.

Ha ostekremen over i en sprøytepose og ha på hver av muffinsene. Har du ikke sprøytepose kan du bruke to spiseskjeer og dandere kremen på muffinsene. Finhakk 3-4 oreokjeks og strø over hver oreomuffins. Sett kaldt minimum en halvtime så ostekremen får satt seg. Til sist: Spis.

Oreomuffins gjør suksess blant store og små

Kan vi ta så mange vi vil?

Jeg overdriver ikke når jeg sier at oreomuffinsen gjorde suksess blant ungdommen. Førstemann tok én bit, og utbrøt umiddelbart «åh, det er den beste muffinsen jeg har smakt». Dermed var det gjort. Alle de andre forlot godteskåla og kastet seg over oreomuffinsen.

Når det gjelder barnebursdag har jeg full tro på å gjøre det enkelt
Les mer HER

«Dette er verdens beste muffins!» «Kan vi ta så mange vi vil?» «Jeg ha én til!»

Før jeg visste ordet av det, var hele fatet med oreomuffins tomt. Ikke at jeg var overrasket, for oreo gjør som regel suksess hos både store og små.

Oreomuffins gjør suksess blant store og små

Jeg noterer meg suksessen til neste år. Det spørs nok om ikke oreomuffinsen er kommet tilbake på kakebordet vårt for å bli. I alle fall når vi er utendørs og det er unger på besøk. Denne tror jeg nemlig ikke blir glemt med det første av noen av de som var med og tømte kakefatet (sagt i all beskjedenhet).

Oppskriften har du fått. Velbekomme!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics