Lørdagskake

Muffins med hint av sitrus

Lyster du på kake, men har ikke tid og tålmodighet til store prosjekter? Da bør du prøve mine muffins med hint av sitrus. Kjapt, enkelt og innmari godt!

Kakesulten

At vi er veldig glad i kake her på Fjellborg er en dårlig bevart hemmelighet. Vi er liksom ikke de siste som reiser oss når kakebordet erklæres for åpent. Vi går slettes ikke av veien for å spise kake utenom de store anledningene heller, og lørdagskake er et begrep her hos oss.

Lørdagskaka ble et resultat av en avlyst seksårsbursdag og coronahverdagen.

Les mer HER

Men, å bake tar ofte tid. Det er noe det blir mindre og mindre av etter som vårarbeidet snart tar til. Da er det jammen godt at det finnes noe som kan stilne kakelysta uten å ta for mye av tiden også. Muffins med hint av sitrus er en sånn kake.

Melkefri muffins med hint av sitrus

På en halvtimes tid har du både laget muffinsrøra og stekt muffinsene. Skal du ha litt melis på er det klart at du må ha tålmodighet nok til å vente til muffinsene er avkjølt, men selve prosessen med å pynte dem tar jo ikke lang tid. Har du unger kan jo dessuten halve jobben settes vekk!

Nok prat. Har du hastverk er det best bare å komme til saken. Her får du oppskrift på muffins med hint av sitrus:

Muffins med hint av sitrus

Du trenger

3 egg
150 g sukker
75 g smeltet margarin
1 dl appelsinjuice
1 ¼ dl melk
275 g hvetemel
3 ts bakepulver

Slik lager du muffins med hint av sitrus

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet margarin, appelsinjuice og melk. Sikt på der tørre og vend forsiktig inn slik at eggedosisen ikke mister den luftige konsistensen.

Sett muffinsformene på et stekebrett og fyll formene halvfulle med røre. Du kan regne omtrent fem former per egg.

Stek muffins med hint av sitrus på midterste rille ved 200° i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Bland litt melis i en kopp (melis pluss ørlite gran vann eller appelsinjuice som røres til en temmelig seig masse), bre et tynt lag på hver muffins og pynt med det du har for hånden. Jeg bruker ofte melkefrie sjokoladeknapper, og er selvsagt hvert nøye med at det er like mange på hver for det er nemlig mest rettferdig!

Husk at du alltid kan lage et melkefritt alternativ. Kan hende skal de serveres noen med kumelkproteinallergi eller laktoseintoleranse? Da bruker du blå Melange (melkefri) og havredrikk i stedet for vanlig melk.

Har du blåbær for hånden kan du også lage blåbærmuffins.

Du finner oppskrift HER

Hastig favoritt

Det er litt delte meninger om muffins her hos oss. Husbonden syns det er noe av det kjipeste som finnes på kakefronten, mens jeg syns at lite slår en fersk munnfull. Men, fersk er et nøkkelord etter min mening. Selv om muffins kan stå over natta i en tett pose eller boks og være like fin dagen etter, så er den likevel best fersk. I sær om det er en muffins med hint av sitrus. Da blir den liksom med ett mye friskere.

At ungene elsker muffins burde vel nesten ikke være nødvendig å si? Det står nesten alltid på ønskelista når de setter opp den over kaker til bursdagen sin. Særlig i barnebursdagene er muffins en sikker vinner, og da lager jeg alltid muffins med hint av sitrus. Den store fordelen med muffins i barnebursdag er jo at det er litt mer overensstemmelse mellom øyemål og magemål på hva en liten tass orker. Det blir rett og slett mindre kake til grisen.

Bli med å forbered til barnebursdag!

Se HER

Men, delte meninger til tross, så hender det likevel stadig vekk at muffins bakes også utover de store anledningene. Rett og slett fordi det er lettvint. Veien fra tanke til en søt munnfull er kort og overkommelig. Og – så fort muffins med hint av sitrus står på bordet, så har gjerne husbonden glemt alt han måtte ha av meninger om muffins i det alminnelige, for de går ned på høykant. Jepp! Anbefales!

Melkefri muffins med hint av sitrus

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooklinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 38 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics