Hverdagsbetraktninger

Siste uka med hverdager

Så var vi der, i den siste uka med hverdager før sommerferien står for tur. Hvordan er stemningen? Er vi klare?

Den siste uka med hverdager

I dag tidlig var det med litt ekstra motivasjon vi stod opp da vekkerklokka krevde det. Dagen i dag var nemlig den første i den siste uka med hverdager på en god stund.

Fredag er siste skoledag før åtte uker med sommerferie. Med dagen i dag ved veis ende, innebærer det at det bare er fire dager igjen med vekkerklokke. Det er fire dager igjen med matpakke og klokkesletter å passe.

Siden … så er det sommerferie! Tenk på det!

Vi har hatt campingvogna på Skottevik. Der har de et fint basseng som vi har kost oss masse i.

Både òg

Vi er både klare og ikke klare. Klare fordi det nå, uten tvil, er sommer. Vi vil heller bruke dagene på elva enn på matematikk og geografi og alt som ellers hører hverdagen til. Det frister mer med badebukse enn klær som sømmer seg for en dag inne i varme klasserom. Vi er klare for frihet.

Men, så er vi ikke klare likevel. Sommerferien har kommet så brått på i år, syns jeg, at vi liksom ikke har rukket å glede oss skikkelig. Vi har ikke talt dager og timer. Denne uka, den siste uka med hverdager, har plutselig bare kommet.

Brått på

Skoleguttene våre er definitivt klare. Det er nok helst på mor at skoleferien kommer som julekvelden gjerne gjør på kjerringa.

Det innebærer at den siste uka med hverdager blir en forholdsvis hektisk uke for meg. Ved nærmere ettertanke, så hadde det nok blitt hektisk uansett, men fordi jeg så gjerne vil være en mamma med tid i sommerferien, blir det litt ekstra.

Sommerferie er ikke bare, bare. Det er lett at lista legges på feil sted!

Les sommerferie – når mor må justere forventningene HER

Denne uka skal jeg male ferdig det nyanskaffede kubemateriellet til bigården. Jeg skal vise mer siden. Jeg skal også fullføre de aller siste prosjektene i kjøkkenhagen, slik at det bare gjenstår å vanne og høste resten av sommeren.

Den siste uka med hverdager: Kubemateriell som males

Et par mindre ryddeprosjekter inne skal jeg også få klemt inn. Den siste uka med hverdager før ferien skal være nettopp det: Hverdager.

Den siste uka med hverdager

Skjønt, selv om jeg føler meg litt overrumplet av sommerferiens komme i år, så gleder jeg meg. Jeg gleder meg til å møte ungene når de kommer med skolebussen fredag ettermiddag. Da skal vi feire at det er sommerferie før ranslene pakkes ut og tømmes for siste gang på åtte uker.

Noen løselige planer for de ukene har vi allerede lagt. Den første uka skal vi bruke til å ta en skikkelig sommeropprydning- og vask på gutterommene. Og så skal vi bade! Kjøre båt! Spise is og lese bøker. Sove ute, bake strandmat, leke med venner, …

Den siste uka med hverdager: Å spise is hører med i sommerferien

Men først: Den siste uka med hverdager! Vi bretter opp ermene og møter sluttspurten med et smil og ønsker oss selv og deg ei god uke.

Vil du ha et gjensyn med den første sommerferieuka i fjor?

Ta en titt HER

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics