Sommer på Fjellborg

Sommerferien 2023 er her

Endelig er sommerferien 2023 her! Og ungene? De har i grunnen bare ett ønske for hva årets lille evighet skal inneholde.

Helt kaputt

I sommer vil jeg ... Pusterommene er viktig. En kaffe og noen minutter med ei bok gir godt påfyll. Sommerferien 2023

I dag var det magiske klokkeslettet 13.30. Da begynte sommerferien 2023! Enten vi var klare eller ei, så kom den ikke et øyeblikk for tidlig. I dag har gradestokken vist gode 35°C i skyggen, og det er ikke lett å være nordboer i slike temperaturer, og langt mindre skolebarn.

Sommerferien kom liksom litt brått på. I alle fall gjorde den siste uka med hverdager det.

Les mandagens innlegg HER

Ungene har vært helt kaputt her den siste uka. Høyrøde i ansiktene med håret klistret i panna har de kommet hjem om ettermiddagene her, varme og slitne. Drassende med skolesekker som har blitt tommere for hver skoledag som har gått, etter som bøker og iPader har blitt levert.

For hver dag har de lengtet litt mer etter dagen i dag, og nå er endelig sommerferien 2023 i gang.

Sommerferien 2023 er i gang

Vi erklærte sommerferien 2023 for åpnet med en softis i byen før vi hentet veslebror i dag. Han var like varm og sliten han, etter en dag i barnehagen, men han har enda tre uker igjen før han får sin ferie.

En og annen dag her og der med fri blir det nok for ham også, men han har tross alt sine venner i barnehagen. Dessuten gir barnehagen oss mulighet til å finne på litt med de to store nå de første ukene. Det er ikke alle aktiviteter som er like enkle å gjennomføre med en fireåring i følget, så vi får passe på nå.

Men, tre uker går fort. Hele neste uke er allerede teppelagt med planer, men så ser kalenderen langt mer hyggelig ut.

Pusterommene er viktig. En kaffe og noen minutter med ei bok gir godt påfyll.

Badeønsker

Da vi satt og spiste is etter skolen i dag, spurte jeg veslekæll og veslebonden hva de hadde på ønskelista for sommerferien 2023. Svaret kom ganske kontant fra dem begge: Bade!

Det et ønske vi fint skal kunne komme i møte. Etter planen tar vi første strandtur allerede i morgen. Vi kjøpte rundtsykker i butikken i stad for å ha med til lunsj. Nå må jeg bare huske å legge fryseelementene i fryseboksen før leggetid.

Utover bading, så hadde de i grunnen ikke så mange ønsker. Det gledet meg i grunnen litt. Jeg er glad for at de ikke krever stort. Da blir det lettere å glede dem med de aktivitetene vi finner tid til. Også har vi kanskje klart å lære dem at det ligger mye glede i de små opplevelsene.

Sommerferien 2023 – en liten evighet

Etter å ha fullført nok et skoleår, og de siste ukene med både høye temperaturer og litt begrenset med søvn, så er det kanskje ikke så rart at ønskene for sommerferien 2023 er få heller.

Det ligger mye i det å ikke ville ha så mange planer heller. Akkurat nå er det tid til frihet som er det viktigste.

Åtte uker er lenge, men det er ungene vel unt. Åtte uker uten en masse «må». En lang ferie med tid til å være bare barn, til lek og å skape minner med venner og familie. Åtte uker er akkurat lenge nok til at de også rekker å savne hverdagen og de rutinene vi egentlig er så glad i.

Sommerferien 2023, prestekrager

Men akkurat nå så er enden på de åtte ukene en deilig, hel, liten evighet unna. En evighet fylt av sand i gangen, badebukser på snora, Donald-blader og hengekøyer, bare føtter i gresset, latter fra venner som leker i hagen og is i fryseren.

Det gledes!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics