Uka i bilder

Første uka i sommerferien i bilder

Så var det søndag kveld igjen. Jeg syns for én gangs skyld det er ganske lenge siden forrige søndag, så det betyr vel at sommerferien er i gang, det da? Og et litt lavere tempo.

Vi følger planen

På mandag presenterte jeg jo en liste over hva vi har lyst til å gjøre i sommerferien, og så langt vil jeg si at vi har vært temmelig tro mot listen.

Har du ikke sett listen over ti ting vi vil gjøre i ferien?

Du finner den HER.
St.Hans

Listens første punkt, det som innebærer minst én dag med arbeid i uka, viste seg å være en suksess. Vi avtalte et par dager i forveien hvilken dag som skulle være jobbedag. Da var alle forberedt. Arbeidsoppgavene ble så fordelt under frokosten på arbeidsdagen, og deretter var det bare å sette i gang.

Det er helt utrolig hvor mye man faktisk rekker på en dag, ja, bare noen timer, om alle hjelper til. Vi skulle ha gjester om ettermiddagen, så veslebonden ble satt i gang med middagen. Han var sysselsatt til en stund etter lunsj, men da han var ferdig med sin oppgave, så hadde jammen i meg åtteåringen laget ti liter lapskaus – helt selv!

Barn på kjøkkenet: Vi lager lapskaus

Veslekæll tok i et skikkelig tak ute her, og fikk både luket, ryddet, feiet, …

Mor selv hadde forberedt seg på å måtte bruke strengestemmen og å forklare minst et dusin ganger hvorfor vi måtte ta i et tak, men må innrømme at der tok jeg grundig feil. Vi fikk gjort masse, og ungene selv så også gevinsten av å bidra. Ikke minst så jeg den tydelige tilfredsstillelsen deres av å mestre. Jeg tror neste arbeidsdag i sommerferien skal gå bra også!!

Vi arbeider en dag i uka

St.Hans og båtpuss

St.Hans har vi også markert denne uka. Det ble dårlig med bålbrenning i blåsten, men bålet er ikke det viktigste når man kan treffe gode venner. Vi kosa oss veldig og håper de gjorde det samme.

St.Hans er en koselig tradisjon å markere i sommerferien

Båtpussen går også sin gang. Den er nå ferdig stoffet innvendig, og i helga gikk jeg i gang med det utvendige arbeidet. Siden det uansett ikke blir tid til å bruke båten før andre uka i juli, tar jeg meg tid til det. Bonusen er mindre båtpuss neste år!

Tunejolle i båtpussen

Sommerferien har begynt med høye temperaturer

Hva mer kan sies om uka? Den har vært varm. Vi har overlevd sommerferiens første, skikkelig varme dager, og den var like overveldende i år som tidligere år. Da gjelder det å sørge for nok vann til både folk og dyr. Ikke minst har vi latt vannsprederen gå. Først og fremst for avlingenes del, men det er vel ikke fritt for at noen av ungene har gledet seg over den også.

Kaninen Teodor og katten Sokrates i varmen

Vi har dessuten vært en tur på Inspiria Science Center. Det var en hyggelig aktivitet en regntung formiddag. Det er godt og vel tre år siden sist vi var der, så et nytt besøk kunne absolutt forsvares nå. Vi så på dinosaurene, men fikk også testet fysikkens mange lover i praksis. Moro for liten og moro for stor.

Vi har besøkt Inspiria i sommerferien

Og med det så er årets første sommerferieuke unnagjort. Den har inneholdt akkurat passe mye av det den skulle inneholde. En god oppvarming til resten av sommerferien. Nå venter uke to, og den vil kreve litt mer disiplin for nå er det mye som skal ordnes på ei lita uke. Lørdag drar nemlig husbonden, veslekæll og veslebonden på speiderlandsleir og til det skal mye være klart!

Men, i kveld skal vi bare hvile. Nyte søndagskvelden. Noe er seg selv likt om enn aldri så mye ferie! Hvordan har uka di vært? Hva var høydepunktet? Del gjerne i kommentarfeltet!

Sommerferien på landet

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics