Hverdagsbetraktninger,  Hønsemøkk,  I grisebingen,  Veslebonden

Kveldsrunden

Tross rom for mange gjøremål i mellom, er hverdagen på Fjellborg i stor grad preget av rutiner. Slik er hverdagen med barn, og slik er hverdagen med dyr. Om det er mandag, torsdag eller lørdag, spiller ingen rolle. Én av de faste rutinene våre, er kveldsrunden hos dyrene. Lotta og flotta skal ha kveldsmat, hønene trenger gjerne litt påfyll av vann, ekteskapsproblemene får litt løvetann… Nusse er for øyeblikket på campingtur sammen med husbonden og veslekæll (hun skulle nemlig få se seg litt om her i verden), så henne får de ta seg av, men veslebonden og jeg hadde en trivelig runde her hjemme i kveld, før det var inn og kose puta for veslebondens del.

Først var vi hos grisene. De får kvernet opp det meste av maten sin, slik at den blir lettere å spise, og veslebonden flekset fiskeboller ved kverna så blomkålen spratt. Etterpå hjalp han til med å bære matkassa ut til grisetroa, og det var to fornøyde jenter som slafset i seg kveldsmaten sin.

Veslebonden gårdsgutt

Hønene trengte som vanlig mer vann til kvelden, og veslebonden passet på at vannslangen traff hullet på kanna. Litt bløte ble både han og jeg, men vanntette er vi, så det gikk fint! Hønene fikk vannet sitt, og ble ekstra fornøyde da de fikk litt salat å hakke på som lørdagsgodt i tillegg.

Veslebonden gårdsgutt

De stakkars Brahma-hønene våre, er et stykke for seg hva intelligens angår, og de har ikke under noen omstendighet forstått at trappa i den nye garden deres, fører inn under tørt tak. Selv når regnet har pisket mot rutene på nattestid de siste nettene, har Brahmaene klumpet seg sammen utendørs. Veslebonden forsøkte å gi «ko-ko» et alvorsord om den saken i kveld, men til ingen nytte, så det ut til. Jammen flaks for hønene at sola skinner, og at penværet ser ut til å holde seg gjennom natten.

Veslebonden gårdsgutt brahma

Molly, Lollo og Nina fikk litt høy, og Selma fikk også litt å bite i, før veslebonden og jeg kunne parkere skoene, og ta kveldsstellet inne. Av med traktor-trøya og den våte shortsen, og på med pysj og tannkrem. Jeg var knapt ferdig med Kjære Gud, før toåringen vinket meg hadet ut av rommet sitt, og gjorde seg klar for natta. Han syns nok det var godt å skulle få sove i egen seng i natt, og allerede er det stilt fra rommet hans. Ikke rart, slik han stod på i kveld! Selv har jeg ikke helt bestemt meg, om jeg skal rote frem en bok, eller finne en fin film på TV. Kaffe blir det uansett til kveldskosen, og den skal jeg lage meg nå, kaffetørst som jeg er. Vi blogges i morra – ha en fin kveld!

 Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics