Oppskrifter

Sjokoladetrøfler for mons

Sjokoladetrøfler har vært en del av julegodteriene så langt tilbake som før jeg flyttet hjemmefra. De er bælgode, og her får du oppskriften.

Av alt godt

Julen er full av tradisjoner. Ikke minst for smakens skyld. «Det hører liksom med på bordet i jula, det.» Og på vårt bord hører sjokoladetrøfler hjemme. Sjokoladetrøfler for mons!

Oppskrift på sjokoladetrøfler

Jeg er neimen ikke sikker på når jeg lagde dem første gang, men jeg er helt sikker på at jeg fortsatt bodde hjemme. Originaloppskriften er forlagt for lengst, men den har stått i den håndskrevne kokeboken min like lenge som jeg har hatt den.

Ja, for av alt godt på julebordet, så er sjokoladetrøflene blant favorittene. Disse, og noen sirupssnipper, og jeg er fornøyd. Det er forresten ungene også, som for et par år siden oppdaget dem. Det var visst ikke bare kjøpegodterier som gikk an!

Vil du også prøve disse deilige munnfullene? Da får du oppskriften her:

Sjokoladetrøfler – ca 50 stk

Hjemmelaget konfekt

Du trenger

250 g mørk sjokolade (Dronningsjokolade)
4 dl melis
100 g romtemperert smør eller margarin
1 lite egg

Slik lager du sjokoladetrøfler

Riv sjokoladen på et råkostjern eller i en kjøkkenmaskin med rivejern.

Bland den revne sjokoladen sammen med melisen.

Elt inn smøret/margarinen og egget til du har en fin deig. Den er klissete, men du skal kunne trille kuler av den, så er den for klissete kan du elte inn litt mer melis.

Når deigen er klar, triller du små kuler som du ruller i kakao på en tallerken. Legg dem i en liten kakeboks og oppbevar sjokoladetrøflene kaldt.

Deilig konfekt

Jeg syns sjokoladetrøfler er himmelsk godt. Heldigvis for det så er de også fryktelig mektige. Én kule og kanskje to, så er behovet liksom dekket. Men ah …

Sjokoladetrøfler er også en fin gave å gi bort til den som har alt. Enten i en liten pose eller ei kasse med mer spiselig – eller som en enkel, liten vertinnegave.

Oppskrift på sjokoladetrøfler

Vil du ha et gavetips til den som har alt?

Se HER og HER

Hjemmelaget konfekt er i det hele tatt innmari godt. Litt sånn luksusgodterier som det er hyggelig både å lage og å spise. I formiddag lagde jeg også fløtesjokolader, i tillegg til sjokoladetrøflene. Husbonden og guttene har tradisjon for å lage peppermynter, og jeg har dessuten fryktelig lyst til å prøve et par konfektoppskrifter fra Stor Kokebok før jul også.

Fløtesjokolade er også veldig godt, og kan enkelt lages melkefri.

Oppskriften er HER

Så får vi se, da, hvor langt vi kommer. Nå er i alle fall sjokoladetrøflene – og dermed det viktigste – på plass!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics