Fløtesjokolade – deilig munngodt
I jula er det alltid mye godt på bordet. Her på Fjellborg er vi veldig glad i de tradisjonelle julekakene, men også noe konfekt får komme på bordet mellom småkakene. Fløtesjokolade, for eksempel.
Andre smaker
Ja, for selv om julekaker er veldig godt, så er det også godt med litt andre smaker mellom nelliker, kanel og kardemomme. Noe som knekker av litt, liksom.
Fløtesjokolade er en sånn smak. Fløyelsmyk og fyldig, og en ørliten smak på noe annet før neste sirupssnipp.
De er enkle å lage, å krever få ingredienser. Ikke behov for verken juleundere eller hokus pokus. Oppskriften kommer her:
Fløtesjokolade – ca 45 stk
Du trenger
1 dl fløte (Gryr matfløyel)
½ vaniljestang
150 g kokesjokolade (Coop mørk sjokolade)
30 g margarin (Blå melange)
Konfektformer
Melkefri alternativer i parentes.
Slik lager du fløtesjokolade
Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha frøene, stangen og fløte i en kjele. Kok opp under omrøring.
Brekk sjokoladen i biter og ha den i fløten. Rør til sjokoladen har smeltet. Bruk gjerne en stavmikser for å få en jevn blanding.
Tilsett margarinen og rør den inn i fløte- og sjokolademassen.
La blandingen avkjøle og stå i romtemperatur i 2-3 timer. Den skal stivne, men ikke bli hard. Når den har passe konsistens, ha fløtesjokoladen over i en sprøytepose og fordel i små konfektformer. Hvis du vil, kan du jo også pynte dem med strøssel eller liknende.
Oppbevares kjølig.
Mektig godt
Så enkelt og greit. Holder fløtesjokoladen til jul? Eller må du lage enda en porsjon før julegjestene kommer? Gode er de, i alle fall. Mektige, men veldig gode.
Kanskje kan skumbollekake også være et alternativ på julens kakebord?
Oppskrift finner du HER
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg
One Comment
Pingback: