Oppskrifter

Fløtesjokolade – deilig munngodt

I jula er det alltid mye godt på bordet. Her på Fjellborg er vi veldig glad i de tradisjonelle julekakene, men også noe konfekt får komme på bordet mellom småkakene. Fløtesjokolade, for eksempel.

Andre smaker

Ja, for selv om julekaker er veldig godt, så er det også godt med litt andre smaker mellom nelliker, kanel og kardemomme. Noe som knekker av litt, liksom.

Fløtesjokolade

Fløtesjokolade er en sånn smak. Fløyelsmyk og fyldig, og en ørliten smak på noe annet før neste sirupssnipp.

De er enkle å lage, å krever få ingredienser. Ikke behov for verken juleundere eller hokus pokus. Oppskriften kommer her:

Fløtesjokolade – ca 45 stk

Du trenger

1 dl fløte (Gryr matfløyel)
½ vaniljestang
150 g kokesjokolade (Coop mørk sjokolade)
30 g margarin (Blå melange)

Konfektformer

Melkefri alternativer i parentes.

Slik lager du fløtesjokolade

Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha frøene, stangen og fløte i en kjele. Kok opp under omrøring.

Brekk sjokoladen i biter og ha den i fløten. Rør til sjokoladen har smeltet. Bruk gjerne en stavmikser for å få en jevn blanding.

Tilsett margarinen og rør den inn i fløte- og sjokolademassen.

La blandingen avkjøle og stå i romtemperatur i 2-3 timer. Den skal stivne, men ikke bli hard. Når den har passe konsistens, ha fløtesjokoladen over i en sprøytepose og fordel i små konfektformer. Hvis du vil, kan du jo også pynte dem med strøssel eller liknende.

Oppbevares kjølig.

Mektig godt

Fløtesjokolade

Så enkelt og greit. Holder fløtesjokoladen til jul? Eller må du lage enda en porsjon før julegjestene kommer? Gode er de, i alle fall. Mektige, men veldig gode.

Kanskje kan skumbollekake også være et alternativ på julens kakebord?

Oppskrift finner du HER

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics