Uka i bilder

Veslebondens uke og en lang reise

Uka startet med en lang reise, men heldigvis kom vi hjem til slutt. Dette har i stor grad vært veslebondens uke, og det ville vi jo ikke gå glipp av!

En lang reise

Mandag morgen startet med hotellfrokost. Det føltes som nummer 457 i rekka, men var i realiteten bare den tredje. Etter å ha vært på hotell hele forrige helg, var jeg mer en klar for å komme hjem til Fjellborg. Borte bra, men hjemme i skauen best. Det skulle imidlertid ta lenger tid enn hva både husbonden og jeg i vår villeste fantasi kunne ha sett for oss.

Hotellfrokost før en lang reise på vei hjem

Gikk du glipp av forrige helgs hotellbesøk?

Bli oppdatert HER

Historien begynte egentlig allerede fredagen før, da en lang historie gjort kort endte i leiebil for husbonden. En el-leiebil. Den skulle nå frakte oss fra hotellet på Fornebu, til Fagtrapp-fabrikken på Espa hvor husbonden skulle hente ut noen trapper til montering, og derfra hjem til Fjellborg, i utkanten av Sarpsborg. Fullt overkommelig på en kort arbeidsdag, og på veien skulle vi også hente veslebror i barnehagen. Hadde vi planlagt.

Fiat Ducato’n, derimot, ville det annerledes. For det første var det ikke installert varmeapparat i den utgaven husbonden hadde vært så heldig å få låne. Det gjør i utgangspunktet Fornebu-Espa-Sarpsborg til en lang reise, når frostrøken står ut av munnen og du i høyden når 5°C inne i bilen. Bedre blir det ikke av en rekkevidde på bortimot en armlengdes avstand målt i veslebrorarmer.

Fiat Ducato er makan til drittbil!

Sju timer!!! Sju timer brukte vi fra Espa og hjem. Det er en tur som normalt tar to og en halv time. Sju timer! Det er mye ladetid, det! Å hente veslebror i barnehagen kunne vi bare glemme, for da barnehagen stengte stod vi og ladet Ducato’n for fjerde gang. Sju timer! Makan til drittbil! Det eneste som var fint den dagen var at husbonden hadde reist inn til Fornebu dagen i forveien, ellers hadde han aldri rukket tur/retur på én og samme dag.

Endelig hjemme

Men, intet varer evig. Selv ikke en kjøretur i en Fiat Ducato, selv om det er farlig nær. Til hell og lykke fikk husbonden igjen sin egen bil fra verkstedet dagen etter. Det var en lettelse også for meg, for én dag til med El Spetakkel, og husbonden hadde vært innlagt på sykehuset med blodtrykksenkende intravenøst mens jeg hadde vært hjemme og passet unger og nyinnkjøpt hest!

Husbonden mente nemlig på at hest vil være det beste alternativet om det er Ducato’n som er framtiden på varebilmarkedet. Fjording med firmalogoen barbert inn på bakparten og med mulighet til å selge inn hagegjødsel som tilleggsnæring for trapp. Det gjelder å utnytte ressursene, sant?

Men, sånn gikk det til alt hell ikke. Ikke denne gangen. I stedet kunne hverdagen gå sin gang. Litt sår i baken etter en uendelig lang reise dagen i forveien, men ellers klar for det som i stor grad har vært veslebondens uke. Tirsdag var imidlertid fullspekket med hverdagsaktiviteter. Stell med de hjemme:

Brahmahøne

Henting i barnehagen. Denne dagen rakk jeg det helt fint, og veslebror og jeg tok oss også tid til en liten runde i grøfta ved parkeringsplassen utenfor barnehagen. Der vokser det nemlig hestehov. Årets første for oss.

Hestehov, Elias-kofte

På kvelden var det speider for ungene og husbonden, og det som for meg ble årets første korøvelse. Så godt å være tilbake igjen!

Veslebondens uke

Deretter begynte moroa. Ja, for det er moro med bursdag! I sær når man har unger som gleder seg så innmari til bursdagen sin som det våre gjør det. Veslebonden fylte ti år på torsdag, og det har derfor i stor grad vært veslebondens uke, dette, med planlegging av og forberedelser for bursdagsselskaper.

På selve dagen gjorde jeg unna en del kakebaking på dagen. Ikke minst lagde jeg barneselskapskake som vi i familien koste oss med som dessert. I tillegg hadde husbonden vært nok en tur på trappefabrikken den dagen og hadde med seg Espa-boller hjem

Veslebondens uke: Han hadde bursdag og ble feiret med barneselskapskake og Espa-boller

Barneselskapskaka var denne ukas Prosjekt Henriette.

Du finner den HER

Til middag ønsket bursdagsbarnet seg en tur på Peppes Pizza, og da ble det slik. Å spise pizza på restaurant er nemlig stor stas!

Fredag tok jeg bøtteballetten her hjemme før jeg dekket bordet til barnebursdag. Egentlig skulle vi ha vært ute i gapahuken vår, men været var slettes ikke på vår side. Nå kan man jo kle seg for slikt, men bursdagsfeiring i øs-pøs blir liksom ikke helt det samme, så vi tok det inne.

Veslebondens uke: Vi har feiret bursdagen til veslebonden denne uka. Her er kjøkkenet dekket til barnebursdag

Det krever heldigvis ikke all verdens når det bare er seks elever i klassen og grillpølsene ble like fint stekt i stekeovnen. Vi hadde funnet fram en hel del spill, og det var innertier for sysselsetting på tvers av kjønn og interesser. Det ble en vellykket bursdag i alle deler, og veslebonden selv var storfornøyd!

Lang reise mot helg

Så kom lørdagen. Endelig. Det har føltes som en lang reise mot helg denne uka. Kan hende fordi begynnelsen av uka kludret til alt sammen? Været? Fordi vi gledet oss til selskap? Ikke vet jeg, men om jeg skulle valgt meg en dag i uka å være basert på mottakelsen, så hadde jeg glatt valgt lørdag.

Veslebondens uke: Vi har feiret bursdagen til veslebonden denne uka. Her er kjøkkenet dekket til familiebursdag

Fortsatt var det veslebondens uke, og da klokka var to ramlet familien inn over dørterskelen her til familieselskap. Tiårsjubileum, faktisk! Vi må gjøre litt ekstra stas på ungene når det er tiår som rundes.

Veslebondens uke: Vi har feiret bursdagen til veslebonden denne uka. Her er kjøkkenet dekket til familiebursdag

Veslebonden hadde bestilt pizzasnurrer til middag. Fra mammabaker.no hadde han bestilt sjokoladekake …

Veslebondens uke: Veslebonden har hatt bursdag og ønsket seg sjokoladekake

Her i huset er det Tante Borghilds sjokoladekake som gjelder, og det av en grunn!

Oppskrift får du HER

… osteiskake …

Veslebondens uke: Veslebonden har hatt bursdag og ønsket seg osteiskake med oreokjeks

Osteiskaka er etter en av bestemors oppskrifter. Magisk god!

Oppskrift ligger HER

… og vafler. Da er det Scania-vafler som gjelder når det er veslebonden som avgjør.

Veslebondens uke: Veslebonden har hatt bursdag og ønsket seg vafler fra Scania-vaffeljernet

Vil du ha oppskriften på vafler også?

Den er HER

Og pavlova. De måtte selvsagt få en form av V8, og bestillingen var spesifisert med jordbær og blåbær. Den som gikk sulten hjem fra det selskapet, får selv ta ansvaret.

Veslebondens uke: Veslebonden har hatt bursdag og ønsket seg pavlova med jordbær og blåbær

Vel blåst

I dag har sola skint fra deilig vårhimmel. Vi hadde, for første gang denne uka, ingen planer for dagen og tok oss like godt en tur i skauen, hele gjengen.

Skautur med bål og pinnebrød

Vi tok med oss hengekøyene våre og litt godt i sekken. Det var lenge siden sist, så det gjorde oss godt, alle som én.

Skautur med bål og kaffe

I morgen gyver vi løs på den siste uka før påskeferien. Den rommer både styremøter, foreldremøter, birøktermøter og sikkert enda noe jeg ikke kommer på i farta, men for min del er det endelig en litt mer normal uke. I alle fall er det det jeg håper, men litt våraktiviteter ute og med sjølberging i fokus. Jeg føler meg sterkere for hver dag nå etter galleblæreoperasjonen for fem uker siden, og er klar for å gyve løs.

Selvsagt skal jeg dele en del av det jeg pusler med her også. Vil du være sikker på å få med deg alle innleggene, så husk at du kan abonnere via e-post, eller også godta varsler fra siden, så får du beskjed med én gang jeg poster et nytt innlegg. Husk også å følge med på Instagram, hvor jeg oppdaterer stories gjennom dagen.

Takk for at du henger her, og besøker oss på Fjellborg. En ny, god uke ønskes nettopp deg!

Skautur med bål og kaffe

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

 • Annika

  Oj vad mycket gott att äta på födelsedagskalaset :D!
  Scaniavåffeltårtan var superfin (och allt annat också)… Har ni ett våffeljärn med Scaniatryck?
  Jag frågar speciellt då min son arbetar på Scania i Södertälje i Sverige… ;)!
  Grattis till sonen!
  önskar Annika

  • Camilla Skår

   Ja, det har vi. Eller, når sant skal sies er det ikke vårt, men vi har lånt det av en god venn (som vet hvor det er, altså) siden veslebonden fylte fem, haha. Det lager selvsagt de beste vaflene 😉
   Men gjør han? Oj, så kult! Det er veslebondens største drøm, å besøke den fabrikken, men foreløpig er han noen år for ung. Høres ut som du har oppdratt sønnen din fornuftig siden han jobber der, hihi 🙂 Jeg er oppdratt til at det finnes to typer lastebiler: Ny og gammel Scania. Lært ungene det samme!
   Takk, takk for gratulasjon!
   Camilla

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics