Lørdagskake

Osteiskake – en garantert suksess

Det er lørdag og på Fjellborg betyr det kake. Osteiskake er en sikker vinner på kakebordet lørdag som onsdag som bursdag og fest. Og oppskrift? Den kommer her!

Krangel ved kakebordet

Nå er jeg velsignet med en familie som er like glad i kaker som meg selv, så derfor sier det kanskje ikke så mye at kakefatet alltid er skrapet når osteiskaka kommer på bordet. Når jeg derimot kan røpe om at det blir krangler ved kakebordet om hvem som skal få lov til å skrape av fatet, ja da skjønner du at dette er ei kake verdt å bruke noen minutter på!

Og ja, jeg skriver minutter, for den tar slettes ikke lang tid å lage. Ikke skal den innom stekeovnen heller, men det er klart, at ei osteiskake bør selvsagt en tur om fryseboksen.

Fikk du med deg denne enkle godsaken?

Kladdkake

Osteiskake fra bestemors kokebok

Oppskriften fant jeg i selve familiejuvelen: Bestemors håndskrevne kokebok. Osteiskaken er ganske sikkert skrevet av fra et ukeblad eller liknende, så hvem som skal ha kreditt for den vites ikke. Det jeg imidlertid vet, er at osteiskaka er altfor god til ikke å deles videre! Derfor presenterer jeg deg nå:

Osteiskake

Du trenger

1 pk Ritz-kjeks
3 eggeplommer
2 ½ dl sukker
200 gram Philadelphia Original
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Slik lager du osteiskake

Kle en kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir.

Smuldre Ritz-kjeksen. Legg halvparten av den smuldrede kjeksen i bunnen av kakeformen.

Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Pisk deretter inn Philadelphia-osten.

Lag stiv krem av fløten og vaniljesukkeret. Bland kremen sammen med eggedosis- og Philadelphia-blandingen.

Ha osteismassen over Ritz-kjeksen i kakeforma. Bre resten av kjeksen over og sett i fryseren.

Ta osteiskaka opp av fryseren 15 minutter før servering. Server osteiskaka med bær, være seg friske, frosne eller rørte.

Osteiskake med bjørnebær

Velbekomme

Ved servering må du inderlig sørge for å holde ro i rekkene. Jeg vil nødig ha skylden for slåsskamp mellom onkel Tor og tante Gunda. Og vil du ha rester bør du lage to og la være å servere den ene. Takk meg senere.

Så, da er det bare å finne fram ingrediensene og lage osteiskake!

Vil du ha flere lørdagskaker? Er du redd for å gå glipp av det som er nytt på Hverdagen på Fjellborg? Legg igjen e-postadressen din her, så får du en e-post når jeg publiserer et nytt innlegg.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics