Prosjekt Henriette

Rabarbrakake: Nydelig dessert

Vi er kommet til juni, og i kjøkkenhagen står rabarbraen stor og fin. Hva passer vel da bedre enn å lage rabarbrakake i ukens Prosjekt Henriette?

Utvide rabarbrarepertoaret

Jeg vet ikke hvor flink du er på ditt kjøkken til å variere. Jeg har det i alle fall med å falle i samma som sist-fella. Hva rabarbraen angår har jeg i alle år forholdt meg til én oppskrift, men i år som vi har så velsignet mye har jeg bestemt meg for å utvide rabarbrarepertoaret.

Prosjekt Henriette: Rabarbrakake, nydelig rabarbradessert

Dette innlegget er en del av Prosjekt Henriette.

Du kan lese mer HER og under kategorien med samme navn

Og takk og lov for det! Henriette Schønberg Erkens rabarbrakake i ukens Prosjekt Henriette innfridde på alle punkter:

  • Enkel og kjapp å lage
  • Få og helt vanlige ingredienser
  • Dufter himmelsk
  • Smaker sommer

Hva mer kan man ønske seg?

Dessert på 1-2-3

Jeg smalt sammen rabarbrakaka samtidig som jeg lagde middag. Så enkelt var det faktisk.

Ja, og selv om det heter rabarbrakake, så syns jeg nok mer det er en rabarbradessert. Så står den da dessuten under kapittelet Desserter i Stor Kokebok, og det var i også som dessert den endte her på Fjellborg i dag.

Prosjekt Henriette: Rabarbrakake, nydelig rabarbradessert

Vil du ha en skikkelig saftig rabarbrakake til søndagskaffen?

Prøv DENNE

Heretter blir den nok en fast gjenganger på forsommeren også, for så god var den.

Oppskriften, som har falt i det fri på grunn av Stor Kokeboks alder, deler jeg med deg så du også kan kose deg glugg:

Rabarbrakake

Du trenger

1 kg. rabarbrastilker
125 gr. kavringer
25 gr. smør
50 gr. sukker
¼ l. kremfløte

Slik lager du rabarbrakake

Rabarbrastilkene flåes, skjæres smått op og legges i emaljert gryte lagvis med sukker; kokes til en jevn kompott, sukker efter smak. Kavringene støtes og ristes med smøret og sukkeret ganske lysebrunt. Legges lagvis i et dypt fat og overhelles, når det er koldt, med stivpisket fløte. Til 4 à 6 personer.

Jeg valgte å tjuvtitte litt på Henriettes rabarbrakompott-oppskrift og tilsatte 260 gr. sukker «efter smak» og syntes det var helt passe.

Velbekomme

Prosjekt Henriette: Rabarbrakake, nydelig rabarbradessert

Da jeg la den opp i bollen og satte den til avkjøling, tenkte jeg i mitt stille sinn at det ville være nært til krise om ikke kom til å smake like godt som den luktet.

Heldigvis ble jeg ikke skuffet! Rabarbrakake smakte helt nydelig. Vi, som har en melkeallergiker i hus, kjørte på med Oatly vaniljesaus som var pisket til krem i stedet for vanlig kremfløte. Det smakte antakelig bare enda bedre.

Har du bare én kilo rabarbra i år? Bruk den på rabarbrakake! Den kan anbefales på det varmeste og skapte litt fest på en hverdag. Sånt kan vi like, en første junidag.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics