Oppskrifter

Saftig rabarbrakake

Jeg har alltid hørt at rabarbraen skal høstes innen St.Hans, men i år var det på hengende håret. Ja, faktisk ble det et par dager over også, men den har jo nesten ikke grodd i år! Nå så jeg meg likevel nødt til å ta den, og i formiddag snek jeg meg ut i hagen en liten snartur, og håpet på at tunefluene ikke ville se meg. Akkurat dét lot til å gå etter planen også, så rabarbraen ble høstet, og jeg kom inn like hel.

Rabarbrakake oppskrift

Vel inne på kjøkkenet, fant jeg frem kokeboka mi, og de ingrediensene jeg trengte for å lage en deilig rabarbrakake; en av mine favorittkaker nå på sommeren. Frisk og god og saftig, og helt nydelig med en klump vaniljeis ved siden av. Enkel å lage er den også, og den er utsøkt til kaffekosen i sommersola. Har du lyst til å smake? Her får du oppskriften:

Rabarbrakake

200 gram smør
200 gram sukker
3 egg
150 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

300 gram rabarbra
3 ss sukker
1,5 ss potetmel

Rør smør og sukker hvitt, og tilsett ett og ett egg.
Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Ha i en rund, godt smurt form.

Rabarbrakake oppskrift

Skrell og kutt rabarbraen i små biter.
Bland sammen rabarbra, sukker og potetmel, og legg over røren.
Under stekingen, vil rabarbraen synke ned i kaka.

Stekes på midterste rille ved 175°C i ca 75 minutter.

Rabarbrakake oppskrift

Her ble rabarbrakaken servert til middagsgjestene våre i ettermiddag. Aller helst skulle den vært inntatt utendørs, under bjørketrærnes luftige kroner, men det får bli senere på sommeren. Jeg fant litt rabarbra i fryseren da jeg ryddet forleden dag også, så det er ikke umulig at smaksopplevelsen kan gjentas, bare den dumme tuneflua forsvinner. For rabarbraen i hagen, den skal få hvile frem til neste sommer, slik at den kanskje kommer litt sterkere tilbake. Den stammer jo faktisk helt tilbake fra oldemor – bestefars mamma – sin hage, så vi må jo stelle pent med den.

Har du rabarbra å høste?

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooklinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 38 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by ExactMetrics