Prosjekt Henriette

Påskebakst i Prosjekt Henriette

Påskebakst falt i så god smak i fjor, at jeg har bestemt meg for å gjenta suksessen med småkaker også denne påska. Her får du en ny Prosjekt Henriette Påskespesial.

Påskebakst – en ny tradisjon?

I fjor kjørte jeg en aldri så liten Prosjekt Henriette Påskespesial med småkaker som tema. Det gjorde så stor suksess på bloggen så vel som i husstanden at jeg har bestemt meg for en ny runde med påskebakst i år.

Ja, og da er det med ett en tradisjon, ikke sant? Og det, kan jeg forsikre deg om, er det ingen her på Fjellborg som er lei seg for. Veslebonden og veslekæll, som ramlet først inn døra her til påskeferie, sa ikke engang hei før de lurte på hva som luktet så godt. Da var akkurat det siste brettet med småkaker ute av ovnen.

Påskebakst i Prosjekt Henriette, Stor Kokebok Henriette Schønberg Erken

Jeg tenkte på det mens jeg stod der og bakte også, fredag før påske, at det er synd vi bare bruker de store anledningene til å bake småkaker. Jul, og her også påske. Hva med ellers i året?

I fjor tok jeg faktisk til orde for at småkaker burde få sin renessanse!

Les mer HER

Når noen kommer innom

Ikke bare er det for at både små og store her på Fjellborg er glad i kakebakst, men også var det en motivasjon for å på ny fylle kakeboksene med småkaker og påskebakst at påska er en tid hvor det stadig vekk kommer noen innom. Ofte uanmeldt eller med kort varsel. Da er det fint å ha noe å by til kaffen uten at det krever stor innsats.

Selvsagt kan man sette fram sjokoladeskåla også, for det ligger jo gjerne litt ekstra med søtt i hyllene nå i påska, men så er det liksom noe med å bevare ekslusiviteten i smågodtet til påskeegget på påskeaften også. Ikke minst for ungene, som det jo er hyggelig å gjøre det litt ekstra koselig for til for eksempel Barne-TV eller Olsenbanden-filmene. Ikke hver dag, men innimellom. Da er det fint med påskebakst.

I fjor brukte vi påskebaksten omtrent som vi bruker julebaksten, og det er planen i år også. Den eneste forskjellen er at jeg baker færre slag. Mengden har det vært litt vanskelig å styre etter som oppskriftene tross alt har vært nye for meg, men så går det bra likevel siden disse småkakene ikke er høytidsbundne på smak på samme måte som julebaksten er det.

Påskebakst i Prosjekt Henriette Påskespesial

Småkakene kan jo faktisk spises når som helst. Det er bare jeg som har valgt å kalle det påskebakst siden jeg har bakt dem til påske. Flere av småkakene i Prosjekt Henriette Påskespesial vil gjøre seg som småkaker og kjeks når det måtte være du har lyst på litt søtt til kaffen.

Påskebakst i Prosjekt Henriette, Stor Kokebok Henriette Schønberg Erken

I fjor bakte jeg appelsinkaker, havremakroner, kanelkaker og madeleines. I år har jeg valgt fire andre småkaker. Det er jo ikke Prosjekt Henriette for ingenting! Du kan glede deg til både amtmanninnens kjeks, citronkaker, jødekaker og kaffekaker.

Jeg slipper én oppskrift hver dag de neste fire dagene. Forhåpentligvis finner du én eller flere du vil la deg friste til å prøve. Jeg bakte alle sammen samme formiddag, og brukte totalt fire timer på alt sammen. Jeg holdt et øye på klokka underveis, og det gikk ganske nøyaktig én time per slag, fra jeg begynte på deigen og til siste brett var ute av ovnen.

Det syns jeg er fullt overkommelig tid brukt for å ha litt god påskebakst på lur. Småkaker er dessuten drøye i serveringen, for man er liksom fornøyd litt fortere når man gomler småkaker enn sjokolade. Eller er det bare meg? (Og gjærbaksten kan du jo absolutt ha i tillegg; det har i alle fall vi!)

Så, da er det bare å følge med de neste dagene. Husk at du kan abonnere på bloggen og også godta varsler fra siden for å få beskjed med det samme jeg publiserer noe.

Da gjenstår det bare å ønske deg en god påskeuke og god bakst!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics