Enkel rabarbrasuppe
Vi har kommet til tredje og siste rabarbrasuppe i Stor Kokebok, og dette er en nokså enkel variant sammenliknet med de to andre. Hva gjør det med smaken?
Flere oppskrifter å velge i
De siste to ukene har vi prøvd forskjellige rabarbrasupper i Stor Kokebok. Stor Kokebok har oppskrift på tre forskjellige, men hvilken er egentlig best?
Vi har så langt testet rabarbrasuppe med eggedosis og med gryn.
Du finner dem HER og HER
Ja, for selv om noe heter det samme, så betyr det ikke at det smaker det samme. Det har Stor Kokebok flere eksempler på. Ikke minst når det gjelder rabarbrasupper.
Nå er jo rabarbraen i sesong, og i mange hanger bugner det for tiden av stor, saftig rabarbra. Den er god til langt mer enn å dyppe i sukker, og jeg anbefaler at du går ut og plukker. Eller deler med en nabo om du har mye og naboen ingenting.

Men, tilbake til suppene. Denne uka har vi prøvd den tredje og siste suppa, og det er en enkel rabarbrasuppe som er lagd på 1-2-3:
Rabarbrasuppe
Du trenger
60 gr. rabarbra
¼ l. vann
25 gr. sukker
2 gr. potetesmel
Slik lager du rabarbrasuppe
Rabarbraen rensens og skjæres smått op; tillages ellers som blåbærsuppe.
Om vi skal sitere fru Henriette Schønberg Erken ordrett fra Stor Kokebok. Så, her kommer framgangsmåten fra blåbærsuppen, hvor «saft» er byttet ut med «rabarbra»:
Rabarbra og vann gis et opkok, melet røres ut med 2 spiseskjeer vann; denne jevning vispes i når suppen koker; gis igjen et opkok. Sukker efter smak.
Jeg brukte alle 25 grammene med sukker.
Det enkle er ofte det beste
Av de tre suppene i Stor Kokebok som vi nå har prøvd, så vil anbefalingen min så absolutt være denne. En enkel rabarbrasuppe, både i utførelse og smak. Den var rett og slett kjempegod, med tydelig smak av rabarbra og ikke noe fiks-fakseri.
Er det den nostalgiske rabarbrasmaken du vil ha, så er det nok denne du skal gå for. Fordi den er så lett å lage, blir også terskelen lav. Fra jeg spurte ungene om jeg skulle lage rababrasuppe til dem til kvelds, og til suppa stod ferdig på bordet, gikk det knapt et kvarter. Det inkluderte turen innom kjøkkenhagen for å høste den.

Jeg har tidvis vært litt i tvil om hvorvidt rabarbrasuppa står seg, men det enkle er, som kjent, ofte det beste. Denne var bælgod og får absolutt bli med oss videre. Enten som dessert, eller kanskje aller mest når vi har lyst på noe søtt på en hverdag uten at det skal ta helt av.
Sulten på mer rabarbra?
Sjekk ut DENNE oversikten over deilige rabarbraoppskrifter
Neste ukes Prosjekt Henriette er også klar. Da skal vi fortsette i nostalgiens fotspor, når to avholdte bestemødre skal møtes på et kakefat. Følg med!
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg







