Prosjekt Henriette

Ananaspudding til terningkast ti!

Da Stor Kokebok skulle fram i anledning Prosjekt Henriette denne uka, slo jeg opp i dessert-kapitelet. Der var det nemlig en sak jeg hadde merket meg og hadde lyst til å prøve: Ananaspudding!

Ananaspudding

Jeg la merke til ananaspuddingen allerede sist jeg skulle lage dessert, men da var jeg fløtelens og det ble gelé i stedet. Nå, derimot!

Saftgelé med eggehviter?

Du finner den HER

Nå hadde jeg både fløte, ananas og til og med en sitron. Sistnevnte har ligget en stund i kjøleskapet uten mål og plan, så da syntes jeg at jeg med ekstra god samvittighet kunne lage dessert.

Prosjekt Henriette

Oppskriften skal jeg dele med deg, for Stor Kokebok er så gammel at oppskriftene er falt i det fri. Men først:

Ananas og gelatin

Oppskriften på ananaspudding var ganske grei skuring, men hva med kombinasjonen av gelatin og ananas? Det er jo en kjent sak at verken ananas eller kiwi skal tilsettes i gelé fordi disse fruktene vil forhindre geleen fra å stivne. Hva da med puddingen?

Det gikk helt fint, for jeg brukte konservert ananas som har vært varmebehandlet. Dermed har enzymene som reagerer med gelatinen endret struktur slik at de ikke lenger reagerer med gelatin på samme måte. Kult?

Ananaspudding

Dette trenger du

2½ dcl. fløte
1 liten boks ananas
50 gr. sukker
1 citron
2 egg
6 plater gelatin

Slik lager du ananaspudding

Eggeplommene røres ¼ time med sukkeret, tilsettes den utpressede citronsaft og den opløste gelatin. Fløten og eggehviten stivpiskes hver for sig og has i eggene tilikemed den småskårne ananas. Has i vætet form, strødd med sukker, og hvelves når den er stiv.

Ananaspudding

Fordi veslebror har kumelkproteinallergi brukte jeg Gryr Matfløyel i stedet for vanlig fløte. Da kunne han også spise samme dessert som oss. Funka fjell!

Terningkastet

Det var en glad gjeng av gutter som spent kikket på dessertbollen som stod på bordet. Så lenge det er dessert det er snakk om, er skepsisen til nye smaker liksom strøket bort.

Ananaspudding i Prosjekt Henriette

«Kan jeg få mer?» spurte veslebror nesten før sistemann hadde rukket å forsyne seg.

«Dette gir jeg terningkast ti av ti!» konstaterte veslebonden smilende mellom to munnfuller.

«Kan jeg få mer?» spurte veslebror.

«Terningkast ti av ti», undret jeg og forsøkte å finne ut av hva slags terninger veslebonden opererte med.

«Kan jeg få mer?» spurte veslebror for tredje gang.

«Dette var skikkelig godt, mamma!» roste veslekæll mens husbonden nikket bifallende.

«Jeg har vondt i magen!» utbrøt veslebror etter det som til nå var fire porsjoner. «Jeg spiste for mye!»

Ananaspudding, Prosjekt Henriette

Takk, Henriette! Ananaspuddingen din gjorde suksess også i 2023, og etter tilbakemeldingene å dømme skal den ikke i glemmeboka med det første. I stedet anbefales den på det varmeste videre!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics