Ananas fylt med jordbærkrem – sommerens hit?
Denne uka står ananas fylt med jordbærkrem på menyen i Prosjekt Henriette. Det tør jeg spå at blir sommerens nye dessert-hit her på Fjellborg.
Tid for dessert
Det blir kanskje i overkant mye dessertprat her på Fjellborg for tida, men nå er det jo tross alt 17.mai i morra. Om ikke det er anledning for dessert, så vet ikke jeg!
Veslebonden har spurt meg så pent om ikke vi kan ha Dronning Mauds-fromasj i anledning dagen, og brødrene hang seg raskt på i et enstemmig «å, ja og vær så snill». Sånt kan man jo ikke si nei til? (Ikke gjorde jeg det heller.)
Men, ikke nok med Dronning Maud på bordet til nasjonaldagsfeiringen. Jeg slang også en ananas fylt med jordbærkrem inn i dessertpotten! Er det fest så er det fest, og siden vi går inn i pinsehelga har vi liksom nok en unnskyldning for å «dessertere» litt. Er du ikke enig?
Sommerhit?
Oppskriften på ananas fylt med jordbærkrem var noe jeg kom over da jeg lette etter noe helt annet i Stor Kokebok. Desserten står nemlig ikke i selve dessertkapittelet, så den har gått meg hus forbi helt til jeg da altså ved en tilfeldighet fikk se den i registeret og ble nysgjerrig.
Det er jo det fine med Stor Kokebok, syns jeg, at det liksom alltid er noe nytt å finne.
At ananas fylt med jordbærkrem dukket opp nå mens sommeren er i sin spede begynnelse, var jo et rent lykketreff! Om ikke denne blir å finne på dessertbordet her på Fjellborg igjen i løpet av sommeren, så skjønner jeg ingenting.
Ananas har gjort dessertsuksess tidligere i Prosjekt Henriette også, det!
Sjekk ut DENNE
For det første er den enkel å lage, men også er den så frisk og god! Aldeles nydelig, rett og slett. Så hva drøyer vi med da? Her får du oppskriften, rett fra Henriette Schønberg Erkens Stor Kokebok fra 1932.
Ananas fylt med jordbærkrem
Skjær toppen av ananasen. Skjær den jevn under så den står godt på fatet. Ved hjelp av kniv og en «sterk» skje tas kjøttet ut og fjernes fra det hårde midtparti. Bland ananaskjøttet med jordbær, tilsett sukker efter smak samt stivvispet fløte. Ananasen kan også fylls med vanilje-is eller en blanding av appelsinskiver, bananer og ananasskiver.
Ananas fylt med jordbærkrem er hentet ut fra et menyforslag Schønberg Erken har satt sammen i et kapittel hun har kalt Selskapsmenyer og litt til koldt bord. Vår dessert er hentet fra meny nummer to. Den ser ut som følger:
Spinatsuppe med kjøttboller
Laks og grønnsaker i majones med egg og gelé
Champignontarteletter
Dyrerygg med stekte bananer, grønnsaker etc.
Kjeks med skarp ost
Citron-is eller fylt ananas
Mye spennende på den menyen, eller hva? For vår del ble det bare fylt ananas fra menyen i denne omgang. Vi hadde høye smørbrød til hovedrett i dag etter å ha inntatt pølser og sjokoladekake til forrett i barnehagen et par timer tidligere. En liten tjuvstart på 17.mai-feiringen, rett og slett.
Og om ananas fylt med jordbærkrem anbefales? Utvilsomt! I den sommervarmen vi opplever nå om dagen, så er den virkelig et friskt og godt tilskudd på dessertbordet. Kjør på – kjør 17.mai!
Vi hørs plutselig – hei så lenge!
Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg
One Comment
Pingback: