Lørdagskake

Pærekake med honning og ingefær

Pærekake med honning og ingefær smaker av lun høst og passer perfekt når du skal bruke opp noen pærer. Ja, eller bare har lyst på noe godt. Det har man jo gjerne nå på høsten, ikke sant? Oppskriften får du i dette innlegget.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Bakeren og Kokken NO.

Hva lager man av pærer?

Nå er de norske pærene i sesong. Her på Fjellborg er vi så heldige å ha hele to pæretrær i frukthagen. De er både til glede og fortvilelse, for hva lager man egentlig av pærer?

Bergamottpærer

Hermetiske pærer er en velkjent klassiker for de fleste. Også her på Fjellborg. Du skal imidlertid grave godt i gamle kokebøker for å finne oppskrifter med pærer som hovedingrediens. Derfor har jeg ved hjelp av min egen nysgjerrighet komponert en ny!

Hermetiske pærer?

Oppskrift finner du HER

Særlig bergamottetreet vårt bar tungt i år. Det tok åtte unger og fire timer å få tømt det i år. I tillegg har biene på Fjellborg arbeidet godt, så honning er det også raust med i matboden. Av sånt blir det mye godt, vet du, og la meg herved få presentere …

Pærekake med honning og ingefær

Du trenger

200 g margarin
200 g honning
3 egg
150 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Pærer
1 ts kanel
¾ ts ingefær, malt

Hvor mange pærer du trenger avhenger av pærenes størrelse. Du trenger nok til å dekke toppen av kaken når pærene er skåret i skiver à 3-4 mm.

Dersom du ikke har honning, kan du bytte ut honningen med samme mengde sukker, eller eventuelt kombinere. Honningen bidrar med mye smak.

Kaken kan lages melkefri ved å bruke melkefri margarin.

Slik lager du pærekake med honning og ingefær

Rør margarin og honning hvitt. Slurver du her påvirker det kakens heveevne under steking.

Tilsett så ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg.

Rør inn hvetemel og bakepulver og ha kakerøren over i en rund, smurt kakeform med Ø20 cm.

Trenger du kakeform eller noe annet til baksten?

Ta en titt hos Bakeren og Kokken NO
Pærekake med honning og ingefær

Skrell pærene, ta ut kjernehuset og del pærene i skiver à 3-4 mm. Legg skivene pent utover kakerøren.

Bland kanel og ingefær godt sammen og strø over pærene.

Stek kaken på midterste rille ved 175° i ca én time.

Pærekake med honning og ingefær nytes best mens den ennå har litt lunk, og gjerne med en klump is eller en klatt vaniljekrem ved siden av.

Velbekomme

De aller fleste pærene ble gitt bort i år. Drømmene for pæretreet var mange, men de ble tatt av dage omtrent samtidig som den høna som sendte husmora en uke på sykehus. Det er vanskelig å safte og sylte og kokkelere med en bandasjert finger.

Fra nabogården har de kommet i to omganger og hentet pærer, og en tredje runde fikk de komme på kaffe og kake som takk for hjelpen med å bruke opp pærene. Kaken de fikk servert var selvsagt pærekake med honning og ingefær.

Pærekake med honning og ingefær

Det er det fine med høsten, å bruke de anledningene man har – pærehøsten, for eksempel – til å kose seg litt ekstra. På en helt vanlig hverdag dekket vi kaffebordet. Veslebror fikk «bråke krem» mens kaffekjelen putret. Og plutselig var det nok en gang fullt ved langbordet på kjøkkenet: Gode naboer og venner, som barna kom hjem med.

Pærekaka med honning og ingefær forsvant på null, niks! Veslebonden bestilte sågar en reprise, så du kan jo gjette hva denne ukas lørdagskake på Fjellborg er.

Oppskriften har du jo allerede fått, så hva venter du på? Lykke til med baksten og kos deg med kaffen.

Pærekake med honning og ingefær

Trenger du honning?

Se HER

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics