Uka i bilder

Høst i lufta

Ja, så var det søndag kveld igjen. Uka har flydd i slik en fart, syns jeg, at det var først da jeg tok en titt i fotoalbumet at jeg husket hva uka har inneholdt. Og, det har helt klart vært høst i lufta.

Høstmandag

Det begynte med en skikkelig høstdag på mandag. Da sørget vi for alt det gode på én gang. Fårikål til middag:

Det er høst i lufta og fårikålen kommer på bordet

Dessert ble det også, all den tid vi hadde så mye pærer. Siden jeg er skadd, var det begrenset hva vi selv fikk brukt dem til, så de ble delt ut i alle retninger til de som ville ha.

Pærehøsten ble veldig god i år

Naboen fikk en stor del av avlingen, og som takk for hjelpen inviterte vi dem på pærekake med honning og ingefær.

Pærekake med honning og ingefær

Pærekake med honning og ingefær; du fikk vel med deg oppskriften?

Hvis ikke finner du den HER

Kake på en mandag er slettes ikke vanlig kost på Fjellborg, men innimellom må man lage litt fest på en hverdag også. Særlig nå som det ligger høst i lufta og mørket siger på. Veslebror syntes også det var stas, og var riktig så fornøyd med å ha fått lov til å være med å «bråke krem».

Veslebror bråker krem til pærekale med honning og ingefær

Drivhustirsdag

På tirsdag fikk jeg ryddet litt i drivhuset. Ikke at det var så mye å rydde etter en fattig sesong, men klart til den neste vil jeg i alle fall at det er før vinteren kommer.

Høst i lufta også i drivhuset

Det ble dårlig med avlinger i drivhuset i år.

Se hva jeg ikke fikk til HER

Det lille drivhuset har stått tomt i år, i all hovedsak for at jeg er så redd for orm og fordi en stålormfamilie var flyttet inn (og ja, jeg vet at stålorm ikke er ekte orm, men likevel). En liten titt opp i taket, fikk meg til å tenke at egentlig var det like greit.

Høst I lufta og vepsebol i taket

Sårkontrollonsdag

Onsdag gikk turen tilbake til sykehuset for ny sårkontroll. Da ble det nok en premievaffel, for gjett hva!

Premevaffel på Kalnes

Jeg fikk endelig ta stingene etter operasjonen!

Stingene tatt

Såret gror godt, og selv om det fortsatt er en del smerter så er det veldig godt å oppleve at det endelig går riktig vei.

Jeg kan endelig ta stingene

Høst i lufta

Med høst i lufta har en del av arbeidskapasiteten denne uken også vært brukt til å rydde vekk sommertøyet. Vi har dessuten tatt en liten runde i vintergarderoben; passer vinterjakkene? Har alle boblebukse eller kjeledress?

Med høst I lufta kan sommertøyet pakkes vekk

Vi har fortsatt bli kjent-prosessen med vedkomfyren vår:

Vedkomfyr

Også har vi måttet finne fram regntøy. Endelig har det kommet litt nedbør! Kanskje kan vi snart starte bålsesongen? For undertegnedes del betyr regnvær en ekstra utfordring når man skal ut og har en pekefinger som ikke må bli våt, men hva har vi ikke regnvotter for?

Høst I lufta og regntøy

Høsthonning

I går fikk vi, med særlig god innsats fra husbonden og veslekæll, slynget årets siste honning. Resultatet er i skrivende stund ikke riktig klart, men det ser i alle fall ut til å ha blitt en del lynghonning i år.

Biene skal innvintres

Husbonden var, som vanlig, slyngemester, mens veslekæll fikk min jobb. Å skrelle voks er nemlig en tohåndsjobb.

Skrelle voks

Veslebonden ville også prøve, men tok heller barnevaktjobben. Han og veslebror storkoser seg i sandkassa før vinteren setter inn med tele. Eller tælæ, som vi kaller det på våre kanter.

To brødre som koser seg i sandkassa selv om det er høst I lufta

Med høst i lufta er vi klar for siste innspurt

I dag har vi vært i bursdag, og dermed så har nok ei uke gått. I morgen begynner siste innspurt før høstferien. Vi skal ingen steder, men det kan jo bli godt med en ferie likevel. Det har vært et nokså høyt tempo på Fjellborg den siste tiden, og jeg tror nok det er et par stykker her som gleder seg til ei uke uten vekkerklokke og lekser.

Men, aller først får vi ta fem hverdager til, og forhåpentligvis med mer høst i lufta. Vi er klare, vi. Henger du med? I Hverdagen på Fjellborg?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics