Uka i bilder

Camping, sjarme og uttrykksløse morgenfugler

Vi tar oss tid til en liten titt på uka, vel? Selv om vi er på camping på det blide Sørland, så er det hyggelig å se hvordan uka har vært.

Pakke, pakke, vaske, …

Vi satte kursen mot Sørlandet på torsdag, så det er klart at mye tid i begynnelsen av uka gikk til å forberede ferien. Klær skulle vaskes og pakkes, badehåndklær, leker, campingstoler … Det er mye som skal med når en familie på fem skal på camping.

Ikke minst skal vi hjem igjen også, og da foretrekker husmora å starte med blanke ark. Ja, eller i alle fall en ryddig kjøkkenbenk og en tom skittentøysdunk. Det er så kjedelig å komme hjem fra en fin ferie bare for å bli møtt av og måtte ta tak i rotet fra før vi dro. Sånn som en haug med sand på baderomsgolvet.

Det blir liksom ikke sommer uten en haug med sand på golvet

Også dyrene måtte få litt ekstra før vi dro på camping. Bestefar er avløser når vi er på ferie, og det er viktig at arbeidet er enklest mulig for ham i vårt fravær. Lister over hvem som skal spise hva og når, fulle fôrdunker, godt vannet i drivhuset …

Men tror du ikke hønemor hadde mistet én av sine tre samme morgen som vi dro? Vi vet ikke hva som har skjedd. Vi får bare håpe de siste to klarer seg.

Brahmahøne med tre små

Tilbake til Skottevik

Torsdag morgen satte vi kurs mot Sørlandet. Nå er det seks år siden sist, så vi var alle enig i at nå var det greit med en ny tur.

Camping: På vei med vår Münsterland 1986

Vi bor på Skottevik feriesenter i Høvåg i Lillesand. Her har jeg vært på ferie helt siden jeg var barn, og det er fortsatt like fint. Så sant de har ledig plass, er det her vi ender opp hver gang vi er på camping på Sørlandet. Med lekeplasser, bryggekanter, svømmebasseng og minigolf er det nok å ta seg til uten å forlate campingplassen.

Livet på Sørlandet er ganske annerledes enn livet på Fjellborg

For sånne skogsmatroser som oss er jo bare det å se ei spill levende reke svære saker! Og å plaske rundt i bassenget er noe ganske annet enn grumsete elvevann!

Sist vi var på Sørlandet var ALT urettferdig, men ferien var fin, da!

Les HER.

Sjarmen med camping

Jeg syns turen til oppvaskkjøkkenet er et av dagens høydepunkt på camping. Da kommer campingpulsen sånn skikkelig, når turistene møtes i døra med hver si oppvaskbalje. Da smiler og ler vi over halvgod engelsk, briefer med de få glosene vi kan på hverandres språk og gjør ellers så godt vi kan med kost og såpevann.

Sjarmen med camping er oppvask

Like sjarmerende er dagens første tur til campingens sanitæranlegg. Jeg er jo ikke forfengelig i utgangspunktet, men da er plutselig ingen andre det heller. Det er hår til alle kanter, klær fra alle årstider (!), slippers og morratrøtte tryner. Også har du de uttrykksløse. Det er de som er i overlevelsesmodus. «Camping blir artig, sa’rem!» Det er de som allerede har runda campingplassen sju ganger før åtte om morra’n, bak ei barnevogn med en unge i som ikke skal vekke hele plassen. Hvordan jeg vet? Gjett.

Morgen på camping

Livet på camping

Ja, og sånn går nå livet på camping. I dag har vi, som seg hør og bør, vært i Dyreparken. Ny dag venter samme sted i morgen. Det gjør også sikkert flere grillpølser, flere våte badeshortser og iskremer. Livet på camping leverer! Og med det var uka gått …

Ved bassengkanten på Skottevik

Og du? Jeg håper uka di har vært fin også! En favoritt fra den du vil dele, kanskje?

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics