Lørdagskake

Kladdkake – oppskrift på ei farlig kake

Kladdkake er omtrent så klissete som det høres ut, men smaker alldeles himmelsk! Når den kommer på bordet her hos oss, er det aldri så mye som ei smule igjen. Det forsvinner alt sammen. Vil du ha oppskriften? Les videre.

Fra kokeboka

Jeg kan ikke skryte på meg å ha laget oppskriften på kladdkaka selv. Det er en av de oppskriftene som står i «den lille sorte», her på bruket bedre kjent som kokeboka mi. Den er skrevet av kokeboka til ei venninne som igjen har skrevet den av sin mor, også vet du hvordan rekka går videre. Akkurat sånn det skal være med oppskrifter!

Kladdkaka er enkel å lage. Den nytes aller best varm eller godt lunken, men det fine med den er at røra kan lages god tid i forveien. Det betyr at du kan gjøre klar røra tidlig på dagen, la den stå klar i springform på kjøkkenbenken, og sette den i ovnen ved passende tider senere. Perfekt!

Så, skal vi bake, da?

Kladdkake

Dette trenger du

200 gram smør
200 gram kokesjokolade
2 dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
4 egg

Springform på 22-24 cm. Aller helst en som du kan sette rett på et fat som tåler en tur i stekeovnen, for kladdkaka lar seg vanskelig flytte over på et annet fat når den er ferdig.

Slik gjør du

Smelt smør. Brekk sjokoladen i biter og rør den ut i det smeltede smøret til det har blitt en jevn og fin blanding. Avkjøl.

Når smør- og sjokoladeblandingen er avkjølt, tilsetter du de øvrige ingrediensene i den rekkefølgen de er listet. Bland dem godt inn og ha i en smurt form.

Stek kaken på 200°C i ca 20 minutter. Kaken skal være myk i kjernen når den er ferdig.

La kladdkaka avkjøle noen minutter, dryss over et lett lag med melis og servér. Gjerne med en klump is ved siden av.

Har du prøvd husmoras hjemmelagde vaniljeis?

Du finner oppskriften HER.

Melkefri kladdkake

Kladdkake kan fint laget melkefri. Bruk melkefri margarin i stedet for smør og melkefri sjokolade (Coop har en god variant), så er kaka trygg for melkeallergikeren.

Definitivt suksess

Jeg tør nesten garantere deg at kladdkaka vil gjøre suksess nesten uansett anledning. Her kommer den på bordet både til ventede og uventede gjester, i bursdagsselskap og som dessert. Ja, og selvsagt som lørdagskake.

Velbekomme og kos deg med kake!

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics