Bursdag

Gravemaskinbursdag og tre år

Gravemaskinbursdag var veslebondens store ønske da treårsdagen skulle planlegges. I fjor var det traktorer som gjaldt, men etter at han fikk være med beppe å kjøre gravemaskin her i høst, var det liten tvil da bursdagen nærmet seg. Det måtte bli gravemaskinbursdag. Og – gravemaskinbursdag ble det!

Gravemaskinbursdag 3 år, kakebord

Veslebonden var jo ikke helt klar for å bli tre år og stor gutt, men i det det demret for den lille mannen hva bursdager egentlig innebar, så var det greit likevel. Både lørdag og søndag har vi hatt stua full her på Fjellborg; venner og familie har vært med og feiret veslebonden vår. Både han og vi er glade for å ha så mange flotte mennesker i livene våre, og å samle dem til fest er bare hyggelig. Veslebonden syntes nok det var litt uvant med all denne oppmerksomheten, men lot seg likevel begeistre over bursdagsgaver og bursdagssang.

Gravemaskinbursdag 3 år

Gavebordet har i løpet av helgen fylt seg med både anleggsmaskiner og traktorer i flere utgaver. En verktøykasse og litt påfyll til sparegrisen har det også blitt. Dessuten har samlingen av knapper til bunaden økt betraktelig på et par dager. Begge guttene samler nemlig på knapper til bunadene som vi har tenkt at de skal få når de engang skal stå til konfirmasjon. Alle knappene merkes, og jeg håper og tror at det vil bli hyggelige minner når de blir voksne, og det etter hvert tynnes i generasjonene som nå er med på å sette sine spor.

Gravemaskinbursdag 3 år

Ellers er det jo klart at man i en gravemaskinbursdag må ha gravemaskiner! Gravemaskiner, hjullastere, dampveivalser og dumpere. Veslebonden skulle nok gjerne hatt dem på gulvet for å leke med dem i stedet, men godtok også at maskinparken for anledningen gjorde tjeneste på kakebordet. De minste maskinene fant jeg for noen tiere på Coop Obs!, og resten har jeg funnet på rommet til bursdagsbarnet selv.

Gravemaskinbursdag 3 år, snickerskake

Å lage gravemaskinbursdag er i grunnen ganske gøy. Det hjelper nok at man fortsatt har et bankende hjerte for store maskiner selv også, men det er liksom ikke så nøye på det. Det kan være litt grovt og rufsete, og det nitide pirkearbeidet med kaker og borddekorasjoner kan spares til andre anledninger. For eksempel gjorde kakesmuler jobben som pynt på bursdagskaka, og ei trillebår med sand satte stemningen på buffetbordet. Enkelt og greit.

Gravemaskinbursdag 3 år, sjokoladekake

Forøvrig er det mye spennende å finne på ebay når man skal ha barnebursdager, og et søk på «construction party supplies» gav både engangsservise, plastduker og vimpelrekker med navn på, rett hjem i postkassa. Ja, for når det er barnebursdager, koster vi på oss engangsservise. Det gjør hele feiringen langt mer overkommelig når oppvaskmaskinen kan sendes rundt bordet, og den eneste jobben i etterkant er å støvsuge gulvet. For, det er jo ikke til å komme fra at man blir sliten av en bursdagshelg, selv om det er aldri så koselig.

Gravemaskinbursdag 3 år, kakebord

For bursdagssbarnet selv, tok det virkelig på med gravemaskinbursdag. Han ble hentet i barnehagen allerede ved lunsjtider i dag, og var så kokende het som en varm potet. Hei, feber og en ny runde med forkjølelse! Men, slikt er det ingenting å gjøre ved. Det var forresten noen av dere som ble litt bekymret for husmora også, i løpet av uken som gikk. Det har jo vært stille her på Hverdagen på Fjellborg noen dager, og det var virkelig ikke meningen. Det rett og slett bare ble sånn, midt i alle bursdagsforberedelsene; tiden strakk ikke til midt i husvask, kakebakst, ordinære husmorplikter og enda et par ting som dukket opp litt uventet. Men, nå er vi i vater her, og jeg er tilbake allerede i morgen. Da skal jeg endelig få tatt tak i den bloggmilepælen jeg har snakket om så lenge nå. Ulv, ulv.

En god ukestart til dere alle så lenge.

Vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics