Fjellborg

Hverdagen på Fjellborg – et år med hverdager

I de siste innleggene her på Hverdagen på Fjellborg, har jeg jo mumlet noe om en milepæl for bloggen. Det har seg nemlig sånn, at samme dag som veslebonden fylte tre år, så fylte Hverdagen på Fjellborg ett år! Ideen om en blogg som fulgte hverdagslivet vårt her på Fjellborg, hadde vært i tankene en god stund, men det var altså først på veslebondens fødselsdag i fjor at det første innlegget her på Hverdagen på Fjellborg ble publisert. Ironisk nok handlet det ikke om hverdagslivet i det hele tatt, men en skikkelig traktorfest.

Hverdagen på Fjellborg: Granskudd

Men, hverdag har det blitt, og det er jo hverdager det er flest av. Ikke alt vi foretar oss publiseres i tekst og bilder, men det dere får, er forhåpentligvis nok til å gi dere et ekte og ærlig innblikk i livet vårt likevel. Vi er jo en ganske vanlig familie, og det vil vi leve som også, selv om vi likevel kanskje ikke lever helt som alle andre. Ja, for Hverdagen på Fjellborg handler jo langt på vei om hvordan livet på en gård, som slettes ikke er noen gård, kan være. Gjennom Hverdagen på Fjellborg ønsker vi å vise dere hvordan man uten en gård eller et småbruk, likevel kan leve et landlig liv med egenprodusert mat på bordet. Ja, også litt i tråd med det gode, gamle. Det er viktig å ta vare på den kunnskapen generasjonene før oss satt på. Særlig den etter hvert så berømte sytråden, står jo husmoras hjerte nært.

Hverdagen på Fjellborg: Granskudd

Gjennom året som har gått, syns jeg det har vært moro å ta dere med i hverdagslivet vårt. Vist hvordan vi har fulgt årstidene. Matauk, slakt, oppskrifter; hverdag og fest. Enda mer moro har det vært å se hvordan dere har tatt i mot det vi har delt. Engasjert dere med tanker, erfaringer, kommentarer, bilder og tommeltotter. Kontakten med dere som følger Hverdagen på Fjellborg er utrolig givende, og det har gitt mange nye vennskap og bekjentskaper som jeg setter pris på. Ikke minst har det ført med seg noen spennende forespørsler, som jeg med sommerfugler i magen har takket ja til når de har dukket opp. Før jul fikk jeg blant annet æren av å dele noen tanker i tråd med bloggandaktene i en ordentlig andakt. Om noen uker skal jeg kurse en gjeng flotte damer i bruk av granskudd. Dét er ting jeg ikke hadde sett for meg for et år siden at jeg skulle drive med, men du og du så moro!

Hverdagen på Fjellborg: Granskuddsirup

Nå er vi på vei inn i en ny årstid, en ny sesong og et nytt bloggår. Jeg gleder meg til å ta fatt på alt sammen. Ikke minst granskuddsankingen og -arbeidet, som dere ser bilder fra i innlegget i dag. Bloggingen er en kjærkommen hobby, og jeg lover dere at jeg ikke kommer til å gi meg med det første! Heller har jeg mange ideer og prosjekter jeg har lyst til å teste ut og utvikle videre. Men, alt skal skje i samarbeid med en kropp som ikke alltid samarbeider, og uten å gå på bekostning av familie og hverdagslivet som ruller og går sin gang også utenfor dataskjermen, så veien får bli til mens man går. Jeg håper i alle fall at dere har lyst til å fortsette og følge med langs denne veien? Det er utrolig moro å ha dere med, nemlig! Og så får vi se hvor den fører…

Titt innom igjen i morgen, da? Så får vi se hva som venter da?

Vi blogges!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics