Fest på Fjellborg,  Tips og ideer,  Veslebonden

To år og traktorfest

To år er gått siden vår lille familie ble litt større, og lillebror kom til verden. Mor var mer enn fornøyd med at 37 uker med komplikasjoner var over, men etter lyden å dømme, var ikke den nye verdensborgeren like enig. Det var med illsinte hyl han tittet frem på operasjonsstue 3 en vårlig formiddag for to år siden. Med masse lyst hår og noen føtter så små at jeg knapt kunne forestille meg at de en gang skal bære en stor og voksen mann.

Bursdagskake må tas på alvor, så en tøff traktor er det klart at må til!

Den lyse luggen er beholdt, føttene har vokst, og de illsinte skrikene er heldigvis byttet ut med en trillende latter som smitter over på en hver som hører den, og i helga har vi fylt stua på Fjellborg hele to ganger for å feire den lille skøyer’n vår. Og – det er klart at når det er sjølvaste veslebonden som har bursdag, så blir det traktorfest!

Uten ebay vet jeg ikke hva jeg (eller lommeboka) skulle gjort når det er fest på gang, og på ebay fant vi da også det tøffeste engangsserviset en liten traktorgutt kan ønske seg. Det var John Deere-tallerkener, John Deere-kopper, John Deere-girlandere… Kort og godt alt man trenger for en fest i de riktige fargene (beklager du gamle, slitne International som for øyeblikket står bak garasjen). «Tjaktoj! Tjaktoj!»

Riktig servise

Og for all del, vi leker ikke traktorfest, så her gikk vi på «låven» etter halm, i lekekurven etter serveringsfater, og i kjøkkenskapet etter konditorfarger. Mor var fornøyd, gjestene var fornøyde, og bursdagsbarnet? I ekstase!

Vi tar det vi har!

Det var forresten litt latterlig å se gjestefølget komme gående, for det var ikke mye med gavepapir fra Toys»R»Us å se der de alle kom bærende på hver sin pose fra Felleskjøpet. Ja, for dere kan vel gjette hva man får i bursdagsgave når man er to år, og ikke har tanke for noe annet enn traktorer?

Kakebordet

Selvfølgelig! Det var traktorer, traktorservise, traktorjakke, traktorsokker, traktorsengesett,
og alt som tenkes kan med forstavelsen «traktor-«. Ålle var kjempefornøyd!

I dag har vi feiret bursdagen med kakerester sammen med nabojenta, og middag på mongolsk restaurant etter bursdagsbarnets egen smak. Veslebonden vår er to år allerede; tenke seg til!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner.
Ja, og følg hverdagen vår på Facebook også, da vel?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics