Livstanker

Oktoberkladd

Oktober er her. Foran oss ligger en måned fylt med alt fra fest til død, og jeg har samlet det hele i en oktoberkladd.

Oktoberkladd med mange høydepunkt

Oktober er her, og mens jeg sitter her og skriver på oktoberkladden er vi allerede i gang med et av månedens mange høydepunkt. Jeg snakker selvsagt om høstferien.

Oktober begynner alltid med høstferien på vår kant av landet, og i år har vi gledet oss litt ekstra til nettopp det. Vi skal nemlig på fjellet!

I oktoberkladden står det at vi skal på fjellet

Husbonden tar fri noen dager slik at vi kan reise alle sammen, og da barna fikk velge mellom fjellet og Göteborg, trengte de ikke betenkningstid engang. I oktoberkladden finner vi fjellet! Det gledes, før høydepunktene videre også står i kø.

Bursdagsmåned

Vi rekker knapt å komme oss hjem og i gang med hverdagen før vi skal feire bursdag tre dager til ende. I oktober er det veslekælls tur, og både han og vi gleder oss til å fylle gapahuken og huset med venner og familie.

Enkle barnebursdager krever ikke så mye. Her: Bål I gapahuken vår

Og når vi først snakker om gapahuken, så håper jeg det blir mange middager nettopp der nå i oktober. I alle fall står det det i oktoberkladden!

Oktoberkladd: Middag i gapahuken

Å prikke feiringen av veslekæll inn i kalenderen er forresten ingen enkel sak. Ikke skal han feires i høstferien, og ikke når det er Jota Joti. Det er nemlig et annet høydepunkt i oktober, i alle fall for husets fire speidere, når det åpnes for et verdensomspennende speiderarrangement der man kan prate med speidere over hele verden via nett og radio.

Blodig halloween

I årets oktoberkladd finner vi også en særdeles blodig halloween. Selve halloween har jeg jo forsøkt å stå i mot i mange år, men da eldstemann nådde skolealder forstod jeg at det er bedre å jobbe med enn mot.

Halloween
Oktoberkladd

Jeg har skrevet litt om mine tanker rundt halloween tidligere.

Du kan lese mer HER

I år blir det imidlertid halloween med en vri her på Fjellborg. Det har seg nemlig slik at grisene våre ikke kommer seg i live til november. I år havner slaktedagen på selveste halloween!

Hva veier grisen?

Da skal tunet fylles av et dyktig arbeidslag som fôres med husmannskost, boller og kaffe, mens grisene slaktes og etter hvert blir til middag.

Oktoberkladd

Ja, oktoberkladden er full av store begivenheter. Innimellom er det også plass til alle de små, mer hverdagslige begivenhetene.

All den tid jeg ikke rakk over det i september, så potetene opp av jorda. Drivhuset og kjøkkenhagen må dessuten også tømmes, for jeg venter at frosten gjør sitt inntog før november kommer feiende.

Oktoberkladd: Vi må ta opp poteter. Her er veslebror og gammel-faffa i sving for et par år siden

Siste rest av sommer må dessuten pakkes vekk. Det stod på planen også i september, men nå utemøbler og sommerleker finne sin plass på låven.

Det blir definitivt mye utetid de neste ukene, og det gleder jeg meg over. Litt å gjøre blir det også inne, når mørket kommer; tidligere og tidligere for hver dag. Fryserne må klargjøres for årets slakt, kaker skal bakes til månedens bursdagsfeiring, og skittentøysdunken holder seg vel ikke tom denne måneden heller …

Bursdagsuke: Sjokoladekake med fotballtema
Oktoberkladd

Det er vel heller ikke helt usannsynlig at jeg så smått begynner på julegavene heller. Noen av dem kan lages over en god kopp kakao mens ungene ser på Barne-TV. Det er hyggelige stunder jeg gleder meg til og over på denne tiden av året.

Men først, altså: Høstferie. Og så går vi i gang med oktober for fullt! Så får vi se, da, når måneden er over, hvor mye av kladden som kan føres rett inn. Henger du med underveis får du kanskje et hint, og det håper jeg du vil, for dette blir en innholdsrik måned på Fjellborg!

Du kan gjerne abonnere på bloggen, så får du e-post hver gang jeg deler et nytt innlegg. Husk at Hverdagen på Fjellborg også er å finne på Instagram og Facebook.

Utsikt fra den lange åsen

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 36 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette:
Verified by ExactMetrics