Hverdagsfri

Høstferien er her

Høstferien er her, og vi gleder oss over en liten pause – som skal tilbringes langt vekk nettopp for at det skal bli nettopp det. En pause.

Høstferien er her

«Hæ? Allerede?» Det var gjengangeren da høstferien var en uke eller to unna. Sommerferien var jo akkurat over!

Men, nå som høstferien er her, og også godt i gang, så skjønner vi at den var etterlengtet og på høy tid. En liten pause fra vekkerklokke, lekser og avtaler. Ungene nyter det i lange drag. Ja, til og med veslebror har fått skikkelig høstferie, hele uka, i år.

Til tross for at det er ferie ligger vi likevel ikke på sofaen og ser i taket. Vi har allerede rukket å være i bursdag. Veslekæll har vært på overnattingstur to døgn i skauen med en speiderkompis og småbrødrene er akkurat nå på en liten hyttetur hos farmor og farfar.

Fjellet kaller

Det er likevel i morgen høstferiens store høydepunkt inntreffer: Vi reiser til fjells!

Høstferien er her, og vi reiser på fjellet

Siden husbonden har hatt såpass mye å gjøre på jobb i år, bestemte vi for ganske lenge siden at en del av årets feriebudsjett skulle gå til en liten høstferietur. Ungene fikk valget: Göteborgtur eller fjellet?

Jeg kunne grått av lykke da de uten betenkningstid og i kor konstaterte at de ville på fjellet. Vi er forferdelig glad i fjellet, og jeg har lenge sagt at hadde det ikke vært for hjembygda, så hadde det vært fjellet.

Høstferien er her og vi reiser på fjellet

Nå er det et par år siden sist vi hadde anledning til en fjelltur, så det kjennes ekstra stort å skulle reise avgårde i morgen. Tenk det, høstferien er her, og vi skal på fjellet!

Pakket og klart

Vi skal, for første gang, på hotell. Ikke noe dyrt og fancy, men koselig og tradisjonelt. Vi er veldig spent på hvordan det blir med litt mer begrenset plass i forhold til aktive dager i fjellet, men det skal samtidig bli godt å slippe unna med kun å ha med klær og turutstyr.

Og det har jeg pakket. Koffertene er fulle av ullundertøy, tjukke gensere og turbukser. For så vidt hverdagstøy for oss, men i litt tjukkere kvalitet enn vi foreløpig bruker i lavlandet. Værmeldingen viser mulighet for snø, og det gir minst fire av oss sommerfugler i magen selv om det også betyr votter, lue og hals i bagasjen.

Noen spennende bøker er også med i kofferten, og et par brettspill. Å sette seg ned med en rolig aktivitet etter en lang dag ute pleier alltid å gjøre suksess når vi er på tur.

Fjellet

Høstferien er her

Her hjemme har jeg sørget for pass og stell til to- og firbente. Å reise vekk når man har dyr er jo ikke bare, bare og krever en del planlegging.

Vil du lese mer om hvordan vi gjør det med dyrene når vi er på ferie?

Se HER

Vi forsøker likevel i løpet av året og få til noen små turer. Det er så viktig å ha tid sammen som familie og til bare å være oss, uten alt som ellers drar i oss fra alle kanter.

Særlig viktig har det blitt etter at husbonden gikk hen og startet sitt eget firma ved nyttår. Etter sommerferien har han hatt flere store prosjekter, og vi har nesten ikke sett ham her hjemme. Da skal det bli fint å komme på fjellet, uten telefondekning og all verdens tid til rådighet.

Fjellet

Hverdagen på Fjellborg, sjølberging, livsstil; jo, det er en viktig del av pakka å hvile innimellom også. Gi systemet en slags omstart, både fysisk og mentalt. Ikke for at ikke jeg elsker hverdagen her hjemme, for det gjør jeg, men jeg vet også at noen dager på fjellet sånn mer enn noe understreker for meg at det valget vi har tatt om å leve som vi gjør er det riktige for oss. Jeg skal forklare mer i et eget innlegg.

Men, for nå: Høstferien er her! Jeg skal bare slenge sammen noe munngodt til kjøreturen vi har foran oss, klargjøre til avløseren vår og glede meg som den enkle sjel jeg er til turer i fjellet, frisk luft og ferdiglaget mat.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics