Livstanker

April, april, med alt godt

April. Det lille ordet liksom ringler i ørene etter den tunge bassen mars. April, april. Listig og lystig og lett på tå. Tar du med deg vårskoene?

Alt det gode

April har liksom med seg alt det gode i verden på én gang. Snøen som smelter fra låvetaket. Den varme fjellknausen i solhellinga. Lyden av lette vårsko som treffer asfalten midt i paradisruta. Ja, og lyden av fuglesang, ikke minst. Trost og sisik kommer nå tilbake.

April, april, hva har du med. Blåmeis

I april får duften av vår trenge inn, like til sjelen. Hvitveis kler bakken i det vakreste teppe. Gullstjerne, bekkeblom og hestehov; sola har godt selskap her nede på vår vakre jord. Og på nesetippen? Der får fregnene bo.

April, hva mer tar du med?

Når jeg ser april framfor meg, ser jeg påske. Hele april starter jo med påske. Sol, brånende snø, Olsenbanden, godterier i påskeegg, kaffe og fregnesanking.

Jeg ønsker meg også noen kvelder ved langbordet på kjøkkenet, med kveldsmat og en kjele med varm sjokolade som får bre seg i vårslappe kropper som har vært ute hele dagen.

En aprildag med sol, høner og traktor

Du får et gjensyn HER
April, hva har du med? Karse, påskepynt

April kommer ikke bare med lukta av hvitveis og barmark heller, forresten. I påska skal det lukte av bål og svidde pølser også.

I arbeid igjen

Etter et hendelig uhell i midten av mars, blir forhåpentligvis april måneden hvor jeg kommer meg tilbake på bena igjen. Et brukket haleben gror ikke over natta, men jeg håper å komme meg ut på mine daglige turer igjen. Jeg trenger å kjenne kroppen bevege seg, og jeg trenger å kjenne våren!

April

At kroppen fungerer trenger jeg forresten jeg som er birøkter også. I april tror jeg nok at de små vennene mine skal begynne arbeidssesongen. Pollen skal sankes inn og gi nyttig næring til årets sommerbier.

I drivhuset tar også aktiviteten seg opp, ettersom sola får mer og mer styrke. Der skal det prikles og pottes om og sås og arbeides. Det er ikke utenkelig at noe av arbeidet mitt der ute vil gi arbeid til biene også.

Prikke salat drivhuset

April, hva har du med?

April, april. Det ringler så vakkert i ørene at det er nært utenkelig at måneden skal bringe hverdager. At det ikke bare er stunder på kjellerlemmen, fersk gjærbakst og kaffelukt hver eneste dag. Kan virkelig april ha med seg klesvask og skitne gulv?

Våren på Fjellborg

Jo, den kan nok det. Men nå blir det nok mindre tid til å sysle med slikt, for slår våren til flyttes arbeidet ut. April leves ute.

Da er det godt å vite at jeg gjennom vinteren har bygget gode rutiner på alt annet. Du vet, slikt som uansett må gjøres for at et hjem og en husholdning skal gå rundt. April er full av fristelser. Noen av dem må jeg stå i mot, men mange kan jeg også falle for siden jeg har brukt vinteren til hvile og forberedelser.

Skal jeg håpe på mer?

De daglige 10 000 skrittene vet jeg at kommer av seg selv bare kroppen er med. Styrke av kjernemuskulaturen bør absolutt prioriteres, om det er det ingen tvil etter altfor mye – dog høyst nødvendig – hvile, de siste par ukene. Jeg vil likevel ha fokuset først og fremst på å få bena med meg i hverdagen igjen.

Og – å finne en balanse i hver dag. April, april. Når det ringler så vent er det så man får lyst til å gjøre alt på én gang fordi det er så overveldende vakkert alt sammen. Alt er gøy, for vi har ventet tålmodig gjennom en lang vinter.

Hvitveis, april

Pusterommene du trenger for å jobbe smart

Innlegget finner du HER

Følger vi lyset, orker vi litt mer for hver dag, men vi må huske på å hvile også. Vi får påfyll hver dag nå, men det vi samler skal også vare til sola har snudd. Vi skal leve i mange måneder på det april og månedene etter gir, så vi må huske på ikke å bruke alt vi får med det samme.

April, april

Og med den vissheten tror jeg at jeg har mer enn nok å tenke på, samtidig som jeg skal holde tritt med april. April, april, med lette vårsko og linerlesang. Et lett snødryss nå og da, men med sildrende vårbekker og varmende sol.

Du skal bringe glede, du skal bringe høytid. Du skal bringe hverdag og en liten fest. April, du skal ha med deg alt som er vakkert, og det tar du med enten det er slik eller så. Du kommer med lettere toner enn brumlebassen mars, men likevel med mer tyngde enn noen annen, du som jager Kong Vinter på dør!

Fest på en hverdag og et godt alternativ til kafé når det er tøffe tak økonomisk

Jeg gleder meg til å ha følget med deg de neste ukene, og er spent på å se hvor livet er når du har gjort ditt.

Vi hørs plutselig – hei så lenge!

Liker du det du leser? Del gjerne Hverdagen på Fjellborg med de du kjenner og følg oss på Instagram @hverdagenpaafjellborg

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Jeg heter Camilla, er 37 år gammel, og er husmora på Fjellborg. Husmora har ansvar for både griser og høns, mann og barn, og ikke minst å fylle matboden for de kalde vintermånedene. Å forsyne seg av naturens matfat og samtidig ta tiden litt tilbake både gjennom kunnskap og levesett, har blitt en livsstil. Gjennom mine skriblerier på Hverdagen på Fjellborg, ønsker jeg å dele både av kunnskapen vi tilegner oss underveis og å inspirere deg til å ta for deg av alt det gode vi nesten har glemt at finnes.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Verified by ExactMetrics